Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

PROGRESSIVE TUNES Every Saturday 5PM.Rodon95


PROGRESSIVE TUNES SAT 1 Noe 2009
Tracklisting:

Part1:
1.Bomp The Bass - Black River (Gui Boratto Remix)
2.Larsson - Ruanda (Solar & Poppcke Remix)
3.Guy J - Aftertouch
4.Patrick Baumel - Javelin
5.Mihalis Safras & Mark Broom - Crabsticks (District One aka Bart Skills Remix)
6.Fergie - Blackeye (Original Mix)
7. Dj Boris - Tweaking (Carlos Favrelle Mix)
8.Duca - Canadian Visa
9.Friscia & Lamboy - Chunga (Phunk Investigation Mix)

Part 2:
1.Minilogue - Snake Charmer
2.Motorcitysoul - Change You
3.Echonomist - Tell Me Your Story
4.Kerri Chadler - Fortan (Argy's 623 Mix)
5.Jim Rivers - Revolver (Original Mix)
6.Alter Breed - No Rush (Jerome Isma ae Remix)
7.Glenn Morrison - Finally
8.FLASHBACK: Depeche Mode - Enjoy The Silence 1990.(Live From Paris.Exciter Tour 2001).

Οι Depeche Mode από το Basildon της Αγγλίας δημιουργήθηκαν το 1980 από τους Vince Clarke,Andrew Fletcher,Martin Gore και David Gahan και θεωρούνται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα και μακροβιότερα συγκροτήματα. Υπολογίζεται πως έχουν πουλήσει περισσότερα από 73 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Τα τρία τωρινά μέλη των Depeche Mode:
Martin Gore, David Gahan, Andrew Fletcher

Προηγούμενα μέλη:
Alan Wilder από το 1982 μέχρι το 1995.
Vince Clarke από το 1980 μέχρι το 1981.

Το ντεμπούτο τους άλμπουμ ήταν το Speak and Spell το 1981 το οποίο πούλησε περίπου 300.000 δισκους(μονο στις Η.Π.Α.)καταλαμβάνοντας και την 10η θέση στο TΟΡ 10 της Μεγάλης Βρετανίας και χάρη στο οποίο κέρδισαν μία θέση ανάμεσα στα μεγαλα συγκροτήματα της Αγγλίας . Εκείνη τη στιγμή όμως ο Vince Clarke αποφασίζει να αφήσει τους Depeche Mode και να δημιουργήσει με την Alison Moyet τους Yazoo.Μετά την αποχώρηση του Vince Clarke προστέθηκε ο ντάμερ Alan Wilder ο οποίος συμμετείχε στη περιοδεία αλλά δεν συνείσφερε καθόλου στον επόμενο δίσκο, A Broken Frame που κυκλοφόρησε το 1982 . Το A Broken Frame είχε την ίδια περίπου επιτυχία με το προηγούμενο άλμπουμ τους.Μετά από αυτό κυκλοφόρησαν τα επόμενα 2 χρόνια άλλα 2 άλμπουμ το Construction Time Again και το Some Great Reward που κυκλοφόρησε το 1984 και έγινε η πιο εμπορική τους επιτυχία πουλώντας πανω απο 1 εκατομμύριο δισκους.

Η 5η τους δουλεία ήταν το Black Celebration 2 χρόνια αργότερα ακολουθώντας ένα πιο γκόθικ, μελαγχολικό στυλ. Το 1987 κυκλοφόρησε το Music for the Masses το οποίο έκανε μεγάλη επιτυχία και είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει sold-out όλη η περιοδεία τους, η οποία ηχογραφήθηκε και έδωσε ένα διπλό live με τίτλο 101. Η συναυλία που έγινε στο Pasadena Rose Bowl με 80.000 κόσμο βιντεοσκοπήθηκε από τον Alan Wilder και κυκλοφόρησε σε βίντεο με το τίτλο 101.

Τότε όμως ήρθε το Violator το 1990 το οποίο θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο τους άλμπουμ. Πούλησε πανω απο 7,5 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και ήταν στο νούμερο 2 στην Αγγλία και νούμερο 5 στις ΗΠΑ όπου και έγινε τριπλά πλατινένιος . Το περιοδικό Rolling Stone το έχει κατατάξει ως το 342ο στα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Στη προώθηση του δίσκου στο Λος Άντζελες συγκεντρώθηκε 17.000 κόσμος σε δισκάδικο όπου υπέγραφαν αυτόγραφα. Στις ΗΠΑ 2 συναυλίες τους, στο Giants Stadium της Νέας Υόρκης και στο Dodger Stadium του Λος Άντζελες έγιναν sold-out μέσα σε λίγες ώρες. Το άλμπουμ περιλάμβανε κομμάτια που μέχρι σήμερα κάνουν επιτυχία όπως το Enjoy the Silence το οποίο γίνεται Remix από πολλούς Djs, το Policy of Truth, το Personal Jesus και το World in My Eyes.

Μετά από το Violator ήρθε το Songs of Faith and Devotion το 1993 το οποίο κινήθηκε σε καλά επίπεδα. Όμως τότε που οι Depeche Mode ήταν στο ζενίθ της επιτυχίας ήρθαν τα προβλήματα. Ο Wilder αποχώρησε από το συγκρότημα το 1995 ενώ ο Gahan έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με ξυράφι. Ένα χρόνο αργότερα μπήκε στο νοσοκομείο καθώς βρέθηκε στο σπίτι του στο L.Α. έχοντας πάρει υπερβολική δόση κοκαΐνης και ηρωίνης. Μετά από διάλειμμα 4 ετών το 1997 επέστρεψαν οι 3 τους τώρα πια με το άλμπουμ Ultra το οποίο παρόλο που πήγε αρκετά καλά η αποχώρηση του Wilder ήταν αισθητή στο δίσκο.

Το συγκρότημα στην αρχή του 21ου αιώνα παρέμενε δημοφιλής, ιδιαίτερα στην Αμερική και στην δυτική Ευρώπη. Το 2001 ήρθε το Exciter το οποίο θεωρείται από όλους σχεδόν του Fun's ως ο χειρότερος δίσκος τους. Ακολούθησαν τα σόλο άλμπουμ του Gahan(Paper Monster) και του Gore (Counterfeit) με ξεχωριστές περιοδείες. Αλλά η επιστροφή των Depeche Mode δεν άργησε να έρθει με το δίσκο Playing the Angel το 2005 o οποίος έχει φτάσει αισίως τα 2 εκατομμύρια δίσκους. Με αφορμή την επιτυχημένη, αυτή τη φορά, επιστροφή του συγκροτήματος ξεκίνησε το Οκτώμβριο του 2005 η περιοδεία Touring the Angel, όπου τελικά τελίωσε άκρως επιτυχημένα την 1 Αυγούστου του 2006 στην Αθήνα! Ο απόλογισμός ήταν 2,5 εκατομμύρια θεατές σε 31 χώρες, σχεδόν όλες οι συναυλίες sold-out καθώς και ένα τριπλό dvd/cd το "Touring The Angel: Live In Milan" που κυκλοφορήσε στις 25 Σεπτεμβρίου 2006,απ οπου και προερχεται το Enjoy the Silence -Live- που μεταδωσαμε σημερα στο PROGRESSIVE TUNES.

Ως τώρα έχουν δώσει μπροστά στο Eλληνικό κοινό 3 συναυλίες. Η πρώτη στις 26 Ιουλίου του 1985, εμφανίστηκαν την πρώτη μέρα του Rock In Athens Festival που έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Δεύτερη έγινε στις 28 Οκτωβρίου του 2001 (Exciter Tour), ενώ την 1η Αυγούστου του 2006 ήταν για τρίτη φορά στην Ελλάδα με αφορμή την περιοδεία Touring the Angel στο Terra Vibe.

Η αγαπη μας για τους Depeche Mode τους ξαναφερνει στην Ελλαδα!
OΙ DEPECHE MODE ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
Στις 22 Μαιου 2009,στο Τerra Vibe!!
..θα δακρυσουν και παλι οι 40ρηδες!

Παυλος Αγγελακης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας ! Σας ενημερώνουμε πως έχετε πλέον την δυνατότητα να διαφημίσετε το blog σας δωρεάν !
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ δείτε εδώ :
http://links.yooblog.gr/email/

Σας Ευχαριστούμε!

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/