Τρίτη 19 Μαΐου 2009

new model army live @ principal club theater








Opening Act: The Grimes
Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Οι New model army ένα από τα πιο συνεπή, ειλικρινή και λατρεμένα από αφοσιωμένους οπαδούς, βρετανικά συγκροτήματα της τελευταίας 25ετίας επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη για ένα σπάνιο δυναμικό live!!!

Οι New Model Army θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν γίνει ένα συγκρότημα των μεγάλων σταδίων, αλλά όταν ήρθε η ώρα να επιλέξουν ανάμεσα στους mainstream συμβιβασμούς και την πίστη στο καλλιτεχνικό τους όραμα προτίμησαν το δεύτερο.

Ιδιαιτέρως δημοφιλείς και στη χώρα μας, κυρίως στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’80, οι New Model Army ήταν οι μόνοι που έμοιαζαν ικανοί να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στο λυρισμό των Smiths, τις πολιτικές ευαισθησίες των Clash, τα ξεσηκωτικά ρεφρέν των U2 και την εκρηκτικότητα των Jam.

Το group δημιουργήθηκε στο Bradford το 1980 από τους: Justin Sullivan (κιθάρα-φωνητικά), Robb Heaton (drums) και Stuart Morrow (μπάσο). Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, καθώς ακόμα κι όταν στη Βρετανία τα ΜΜΕ τους γυρνούσαν την πλάτη παρέμειναν ιδιαιτέρως δημοφιλείς σε ακόμα μεγαλύτερες αγορές, όπως αυτές της Ιαπωνίας, της Γερμανίας [η μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη] και της Βραζιλίας. Όπως άλλωστε δήλωσε με ισχυρή δόση χιούμορ, ο ηγέτης τους Justin Sullivan σε πρόσφατη συνέντευξη του σε μουσικό περιοδικό: «Σε κάθε πόλη σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι που ακούνε New Model Army»!!!
Κατεξοχήν στρατευμένο πολιτικά και ευαισθητο-ποιημένο κοινωνικά συγκρότημα, οι New Model Army δε ξέχασαν ποτέ ότι ένα rock group κρίνεται από τη μελωδική του δεινότητα και τις ζωντανές εμφανίσεις - δεν έκαναν δηλαδή το λάθος να εστιάσουν αποκλειστικά και μόνο στη στιχουργική τους θεματολογία. Χωρίς να προδώσουν ποτέ τις αρχές τους, δεν υπέκυψαν στις σειρήνες της μουσικής βιομηχανίας και δεν εγκατέλειψαν ποτέ το Βρετανικό Βορά προς χάριν του Λονδίνου.
Επέλεξαν το όνομα τους από μια επαναστατική πολιτοφυλακή του 17ου αιώνα που είχε απαιτήσει την κατάργηση της μοναρχίας και της Βουλή των Λόρδων. Τα πολιτικά μηνύματα είναι κάτι παραπάνω από εμφανή στους στίχους αλλά και την συνολική στάση του group.
Μέσα από τις πολλές τους περιοδείες έγιναν ιδιαίτερα αγαπητοί αφού οι συναυλίες τους χαρακτηρίζονται από μια απίστευτη δύναμη που ξεσηκώνει και τον πιο αδιάφορο ακροατή.
Οι δίσκοι και τα τραγούδια τους είναι σε όλες εκείνες τις δισκοθήκες που δεν έχουν τίποτα περιττό αλλά μόνο κομμάτια και καλλιτέχνες που η αλήθεια τους είναι πιο σημαντική από το πόσο εύκολα κάνουν σουξέ.

Στην συναυλία της 21ης Μαίου στο Principal Club Theater οι New Model Army θα παίξουν όλα τα κλασσικά και αγαπημένα κομάτια όπως τα "51st State", "No Rest", " Purity", "Poison Street", "Green & Grey", "Stupid Questions", "Vagabonds" κ.α.


New Model Army FACTS:

• Ο Justin Sullivan διατηρεί σχέση εδώ και δύο δεκαετίες με την βραβευμένη ποιήτρια / συγγραφέα Joolz Denby, που εκτελούσε και χρέη μάνατζερ στα πρώτα βήματα της μπάντας. Μέχρι σήμερα επιμελείται όλα τα εξώφυλλα των δίσκων τους.
• Το 1983 κυκλοφόρησε το πρώτο τους single, “Bitersweet” από την ανεξάρτητη εταιρεία Quiet. Λίγο αργότερα ήρθε το συμβόλαιο με την ΕΜΙ, στην οποία παρέμειναν για μία επταετία. Αργότερα μεταπήδησαν στην Epic/Sony.
• Το τραγούδι τους “The Hunt” έχει διασκευαστεί από τους πασίγνωστους Βραζιλιάνους metallers Sepultura.
• Για ένα διάστημα είχαν στη σύνθεσή τους τον Ricky Warwick ως δεύτερο κιθαρίστα. Αργότερα ο Warwick γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως leader των Almighty.
• Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους [πέρα από τις αμέτρητες συλλογές με τα singles, τα σπάνια τραγούδια και τις ραδιοφωνικές ηχογραφήσεις τους] τους ήταν το ένατο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο… “Carnival” το 2005. Κυκλοφόρησε από την εταιρεία Attack Attack, που έχουν ιδρύσει και διευθύνουν οι ίδιοι.
• Οι στίχοι τους συχνά καταφέρονται ενάντια στο Κόμμα των Συντηρητικών και την επεκτατική πολιτική των ΗΠΑ. Στο τραγούδι τους «51st State» αναφέρονταν ειρωνικά στην Αγγλία ως την 51η πολιτεία των ΗΠΑ! Το βίντεο του κομματιού είχε γυριστεί έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο. Περιττό να σημειώσουμε ότι από τότε το γκρουπ δυσκολευόταν ιδιαίτερα στην έκδοση βίζας προκειμένου να περιοδεύσει στην Αμερική.
• Στα t-shirts το γκρουπ συχνά εμφανίζεται το σλόγκαν 'Only Stupid Bastards Use Heroin'. Είναι μάλιστα τόσο κάθετη η αντίθεσή τους στα ναρκωτικά, που επέβαλαν στο δισκογραφικό τους συμβόλαιο να εξασφαλίζεται ότι ποτέ κανένας ηχολήπτης/παραγωγός κτλ που θα συνεργάζεται μαζί του δε θα είναι χρήστης τοξικών ουσιών!
• H καλύτερη τους εμφάνιση στην Ελλάδα ήταν στο Rockwave του 1997 όπου η εμφάνιση τους ήταν τόσο συγκλονιστική που επισκίασε ακόμα και αυτή των headliners Sisters of Mercy.

www.newmodelarmy.org

Info:
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Η συναυλία ξεκινάει στις 22.00
Principal Club Theater – Thessaloniki, GR - Τel: 2310428088

www.principalclub.com
www.myspace.com/principalclub
Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 20€
Ταμείο: 20€
Πληροφορίες Για Δωρεάν Μεταφορά: 2310428088
Προπώληση εισιτηρίων:
Tsimiski, Thessaloniki, 2310250072

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/