Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Mech_nimal + Rattler Proxy Live

Mech_nimal + Rattler Proxy Live

Έναρξη:
25/04/2012


Mech▲nimal + The Rattler Proxy Live


Τετάρτη 25 Απριλίου στις 22:00


ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ευρώ

Mech▲nimal
Ανάμεσα στον οργανωμένο θόρυβο του industrial και τη μετρονομική λιτότητα του kraut rock, κάτω από ένα shoegaze κιθαριστικό τείχος που διαπερνάται από οκτάμπιτους συνθετητές, παίρνει μορφή το μηχανικό τέρας των Mechanimal.
Γέννημα των ταραχών που συγκλόνισαν το κέντρο της Αθήνας την άνοιξη του 2011, οι Mech▲nimal είναι ένα μουσικό σχήμα που εμπνεύστηκε ο Γιάννης Παπαϊωάννου, πρωτοπόρος της αθηναϊκής ηλεκτρονικής σκηνής, με συμμετοχές σε σχήματα-σταθμούς της underground μυθολογίας (Rehearsed Dreams, Spider’s Web, Raw), και στη συνέχεια με πλήθος κυκλοφοριών ως ION, σε μερικά από τα εκλεκτικότερα labels σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η συνάντησή του με τον φωτογράφο και performer Freddie F. ήταν ο καταλύτης που πυροδότησε τον ήχο του σχήματος και η σύνθεση ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, όταν προστέθηκε ο κιθαρίστας Τάσος Νικογιάννης, ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Make Believe.
Ηχογραφημένο το χειμώνα του 2011, το υλικό των Mechanimal χαρακτηρίζεται από την ιδιοσυγκρασικά θεατρική φωνή του Freddie F., που διαπερνά ένα παλλόμενο wall of sound από vintage drum machines, υποηχητικές μπασογραμμές, μονοφωνικά synths και εκτροχιασμένα fuzzboxes. Το εκρηκτικό μείγμα που η μπάντα βαφτίζει drone ‘n’ roll ενισχύεται στις ζωντανές εμφανίσεις από τα visuals της Αγγελικής Βρεττού, που εικονοποιούν την ευρωπαϊκή βιομηχανική δυστοπία.
Μέλη:
ΙΟΝ: Electronics /// Freddie F.: Φωνή /// Τάσος Νικογιάννης: Κιθάρες
Label: Unsigned
The Rattler Proxy
Rattler: any member of the genus Crotalus, a.k.a. rattlesnakes, a group of venomous snakes found throughout the Americas.
Proxy: a person authorized to act for another; an agent or substitute. The authority to act for another. The written authorization to act in place of another.
Οι Rattler Proxy γεννήθηκαν απο μια ανάγκη να ειπωθούν πράγματα με έναν συγκεκριμένο, επιθετικό τρόπο, που βρίσκεται στα όρια μιας δεδομένης ψυχικής διαταραχής. Επικοινωνούν με θόρυβο, κραυγές, παραμορφώσεις λέξεων και ήχου. Αντηχούν τις παλαιές στιγμές του Μπάρι Ντε Βόρζον και τις ωμές κορώνες του Μπάντι Τζιοβινάτσο. Είναι δύο.
Περισσότερες πληροφορίες:
six d.o.g.s
Αβραμιώτου  6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/