Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Μαριέττα Φαφούτη - Homemade Joy




There is no duty we so much underrate as the duty of being happy
- Robert Louis Stevenson


Το 2010 κέρδισε κοινό και κριτικούς με τον πηγαίο αυθορμητισμό της και τον ποπ ρομαντισμό του ντεμπούτου album  της, “Try A Little Romance”. Ενάμιση χρόνο μετά, η Μαριέττα Φαφούτη επιστρέφει δριμύτερη με το πολυαναμενόμενο δεύτερο album της, που έχει τίτλο “Homemade Joy”.

ToHomemade Joy” επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, ότι οι καλές νεράιδες έχουν προικίσει αυτό το κορίτσι με ταλέντο, μοναδική φωνή, έμπνευση και ένα χαμόγελο αρκετά μεγάλο για να ζεστάνει όλο τον κόσμο. Από το εθιστικό ξόρκι του, ήδη  δημοφιλούς, “Kookoobadi” μέχρι την κινηματογραφική άγρια δύση του “Morricone” και από την ερωτική ποπ μπαλάντα του “Home” (ντουέτο με τον  Tareq) μέχρι τον europop ύμνο του “This Is Not The End” (με τη συμμετοχή των Voyage Limpid Sound), το “Homemade Joy” είναι ένας δίσκος γεμάτος ευχάριστες εκπλήξεις.  Στον Γαλαξία D όλα είναι φωτεινά και αν καμιά φορά κάποιο περαστικό σύννεφο κάνει την εμφάνισή του, όπως συμβαίνει με το funkyGet Up”, το mid tempoJune2” και την electro μελαγχολία του “Stay”, ο ορίζοντας καθαρίζει γρήγορα με την άφιξη κομματιών όπως τα ξεσηκωτικά “Become The Sun” και “Sail Away”. Η παραγωγή του Θοδωρή Ζευκιλή έχει δώσει νέες διαστάσεις στις ολόφρεσκες συνθέσεις της νεαρής τραγουδοποιού, ενώ ταυτόχρονα οι επιρροές της από τα μιούζικαλ και την ποπ των 60s και 70s έχουν αξιοποιηθεί με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Σε πείσμα της γενικής μαυρίλας και κατήφειας των ημερών, η Μαριέττα Φαφούτη παραδίδει απλά μαθήματα αισιοδοξίας με τα 10 τραγούδια του “Homemade Joy”. Η συνταγή είναι απλή: ήλιος, καλοκαίρι, αγαπημένα πρόσωπα, μουσική και κάτι βασικό: δυναμώστε το volume!

To Homemade Joy” κυκλοφορεί σε cd από την Inner Ear.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/