Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ensemble Economique Live @ Les Yper Yper 26-1-2013

 
 
  Ensemble Economique Live @ Les Yper Yper 26-1-2013

Κ’ αν έχει μεταχειρισθεί o ηλεκτρονικός τύπος, ιδιώματα και χαρακτηρισμούς για να περιγράψει τη μουσική του – haunt, witch, dark ambient, experimental, electronic, dark pop, what the fuck, ο ίδιος ωστόσο φαίνεται να απολαμβάνει την άνεση που προσφέρει η ψυχεδέλια, διανθισμένη με το Nabokovικό haiku «Like an acrobat working with a net but suddenly noticing that in reality there is no net».

Ensemble Economique δεν είναι παρά ένα ειρωνικό ευφυολόγημα που ενεδύθη ο αινιγματικός, κύριος Brian Pyle για να δώσει σάρκα και οστά στην ευκαιριακή, πλην σταθερή και άκρως παραγωγική αποδήμηση του από το μαγευτικό κόσμο των Starving Weirdos με τους οποίους εξακολουθεί να παράγει κομψοτεχνήματα από το 1999· ενδεικτικό, το τελευταίο δισκογραφικό τους πόνημα, Land Lines (2012).
Τόπος καταγωγής και ταυτόχρονα μίτος της Αριάδνης που αποκωδικοποιεί καλειδοσκοπικά το μουσικό του σύμπαν, το Humboldt της βόρειας Καλιφόρνια, τόπος δραματικά άγριας ομορφιάς. Απομονωμένος από τον mainstream δυτικό πολιτισμό και μέλος μας ημιπαράνομης, μποέμικης κοινότητας, μεταβολίζει τη δωρεά τη πατρογονικής του φύσης οπλισμένος με 80’s synths, drums loops, drones και μπόλικο επεξεργασμένο θόρυβο, σε σαγηνευτικά σκοτεινά, κλειστοφοβικά ηχοτόπια που αναπαριστούν σχεδόν κινηματογραφικά τις πιο μύχιες περιπλανήσεις στο συναισθηματικό του κόσμο στο αιώνιο κυνήγι της αυτοκάθαρσης.
Σε μόλις 5 χρόνια ζωής μετρά εκτός από τα αριστουργηματικά ‘Psychical’ & “Crossing The Pass By Torchlight’,  δέκα συνολικά κυκλοφορίες – οι τρεις θα κυκλοφορήσουν με την αυγή του 2013, lps, eps και split albums με καλλιτέχνες όπως Lee Noble, Dubai, Ela Orleans, Heroin in Tahiti και υπογραφές σε εταιρείες σημεία αναφοράς της σύγχρονης μουσικής, Digitalis, Amish, Not Not Fun, Dekorder, Clan Destine, Denovali records.
Στις 24, 25 και 26 Ιανουαρίου θα επισκεφθεί για 1η φορά την Ελλάδα για τρεις μοναδικές εμφανίσεις σε Αθήνα – Six Dogs, Λάρισα – Stage Club και Θεσσαλονίκη – Les Yper Yper, προσκεκλημένος των Catch The Soap, You Trip Me Up και Melotron productions αντίστοιχα.

Ώρα έναρξης : 21.30
Είσοδος : 8 ευρώ

Press
http://www.dustedmagazine.com/reviews/4697
http://www.factmag.com/2012/01/11/ensemble-economique-crossing-the-path-by-torchlight/
http://www.sputnikmusic.com/bands/Ensemble-Economique/25046/
http://www.wowmagazine.fr/2012/07/ensemble-economique/
http://www.factmag.com/2012/06/15/radiate-through-me-insists-ensemble-economique/
http://rootstrata.com/rootblog/?p=7208

Links
https://soundcloud.com/ensemble-economique
http://www.last.fm/music/Ensemble+Economique
http://ensembleeconomique.tumblr.com/

Les Yper Yper
https://www.facebook.com/lesyperyper?ref=ts&fref=ts

Melotron
https://twitter.com/melotronlive
http://www.flickr.com/photos/melotronlive
https://www.facebook.com/pages/melotronproductions/164789252821

Χορηγοί επικοινωνίας
http://www.rodonfm.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Balearic For You: Expositions - Nights Αt Casa Ana 12''

Expositions - Nights Αt Casa Ana 12'' 2020 * ◉ This is one of the best Balearic For You 12''s of the year. With a strong sen...