Κυριακή 30 Απριλίου 2006

Μία ''διαφορετική'' συναυλία !!!






«O Steve Reid είναι ένας από τους καλύτερους drummers εν ζωή. Έχει παίξει με Sun Ra, ήξερε τον Coltrane, έπαιζε στη Motown. Αυτός ο άνθρωπος στα 19 του έπαιζε ντραμς με τον Fela Kuti στην Αφρική. Είναι χαρά και τιμή να παίζω μαζί του.»
Kieran Hebden (Four Tet)

Αυτοί που κατάφεραν να δουν ζωντανά στο εξωτερικό τις live αυτοσχεδιαστικές συνεργασίες του Kieran Hebden (Four Tet) με τον θρυλικό ντράμερ Steve Reid…έχουν να λένε! Οι υπόλοιποι μπορούμε να τους απολαύσουμε μέσω των δύο ‘Exchange Session’ cd’s στην εκλεκτική Domino records (Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, Elliott Smith).

O Steve Reid είναι ένας από τους θρυλικότερους drummers που το 1969 στα 19 του χρόνια έπαιζε στο ‘Dancing in the Street’ των Martha Reeves & The Vandellas και στη συνέχεια με τους Miles Davis, Fela Kuti, Ornette Coleman, James Brown, Sun Ra, Fats Domino, Peggy Lee, Chaka Khan, Dexter Gordon, Dionne Warwick, session στην Motown και άλλους πολλούς.

Πριν μερικούς μήνες πήγε στο “The Exchange” στο Λονδίνο για να ηχογραφήσει με τον νεαρό Kieran Hebden (Four Tet) με αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό αυτοσχεδιαστικό σετ χωρίς editing και overdubs.

«Η ζωή μου άλλαξε την ημέρα που ηχογραφήσαμε τα Exchange sessions. Δεν πίστευα ότι ήμουν αναμεμειγμένος στη δημιουργία τέτοιας μουσικής. Ήταν πραγματική αποκάλυψη να δημιουργώ αυτοσχεδιαστική μουσική με την επιτομή της Αφρο-αμερικάνικης ρυθμικής drum παράδοσης»
Kieran Hebden

«Θεωρώ ότι είμαστε πρωτοπόροι, με τον ζωντανό ηλεκτρισμό και drums. Μια πολύ σημαντική στιγμή που θα φανεί στο μέλλον»
Steve Reid

Μαζί συνεργάστηκαν και την ίδια περίοδο στο άλμπουμ του Steve Reid με τίτλο ‘Spirit Walk’ στην Soul Jazz records.

O Four Tet από την άλλη, είναι το poster child της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής της Βρετανίας και με κάθε του κυκλοφορία επαναπροσδιορίζει τις παραμέτρους του… τί είναι πιθανό και τί όχι σε αυτό το συναρπαστικό μουσικό είδος. Μια παλέτα από ethnic ηλεκτρονικούς ήχους, hip hop τεχνικές παραγωγής και αιθέρια samples διευθετημένα με νέο-κλασική ομορφιά, εκστατική jazz και folk.

Άλμπουμ σαν τα ‘Rounds’, ‘Everything Ecstatic’ και ‘Pause’ θεωρούνται ήδη μοντέρνα κλασικά, οι Radiohead τον έχουν –σχεδόν- προστατευόμενό τους, έχει κάνει remixes πάνω σε έργα των Bloc Party, Aphex Twin, Madvillain, Super Furry Animals, Beth Orton, Badly Drawn, Kings of Convenience και τα μεγαλύτερα περιοδικά του τρέφουν μεγάλο σεβασμό (πριν δυο χρόνια έφτασε ένα βήμα …πριν κερδίσει το βραβείο Mercury).

KIERAN HEBDEN (FOURTET)
&
STEVE REID
ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜAΪΟΥ 2006
CLUB – ΜΥΛΟΣ
Support:
Φλώρος Φλωρίδης
Μπάμπης Παπαδόπουλος
Αλέξης Αποστολάκης
ΕΝΑΡΞΗ 22:30
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 23 ΕΥΡΩ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επειδη μου αρεσουν παρα πολυ τα τραγουδια της Peggy Lee (και προσφατα εχουν σε καποιο περιοδικο η εφημεριδα δωρεαν cd) γι' αυτο εκανα μια ερευνα για την δισκογραφια της και βρηκα αυτο το φανταστικο Website με παραδειγμα την Peggy lee: http://www.discoogle.com/wiki/Lee%2C_Peggy_Discography Τα ατομα ειναι μεσα στη τρελα... εχουν τα παντα!!!! Το ιδιο ισχυει και για την Nina Simone, Nancy Sinatra κλπ. Ψαξτε το... αξιζει!!!
Τα λεμε.....

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/