Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2007

KOOP LIVE PRINCIPAL CLUB THEATRE

ΠΕΜΠΤΗ 1 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης: 21.30

Είναι γεγονός: το θρυλικό ντουέτο από τη Στοκχόλμη
έρχεται στην Θεσσαλονίκη για μια εμφάνιση στο Principal Club Theatre!

Παίζουν την τζαζ του σήμερα, ντυμένη με πανέμορφες μελωδίες που θέλεις να ακούς ξανά και ξανά. Το συγκρότημα των Koop έρχεται στην Ελλάδα με μια πλήρη ορχήστρα εννέα ατόμων, για να παρουσιάσουν ζωντανά την ονειρική και αιθέρια μουσική τους και να εγκαινιάσουν τη νέα συναυλιακή χρονιά στο Principal Club Theatre με τον καλύτερο τρόπο την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου (Σάββατο 3 Φεβρουαρίου παίζουν στο Fuzz Club στην Αθήνα).

Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που εμφανίστηκαν στο μουσικό στερέωμα οι Σουηδοί Oscar Simonsson και Magnus Zingmark. Τους γνωρίσαμε με τους δύο πρώτους δίσκους τους το “Sons of Koop” και το “Walz for Koop” και αγαπήσαμε με μιας τοv τρόπο με τον οποίο πατάνε στην τζαζ για να κάνουν χορευτικό σουίνγκ, συνδυάζοντάς την με ηλεκτρονική μουσική trip-hop και ταγκό!

Η επίσκεψή τους στην Ελλάδα έρχεται με την ευκαιρία της ζωντανής παρουσίασης του τρίτου άλμπουμ τους, με τίτλο "Koop Islands". Τι μέρος είναι όμως αυτό, σε ποιο χάρτη βρίσκεται, και γιατί αυτοί οι δύο εκκεντρικοί Σουηδοί ακούγονται να είναι το πιο φρέσκο πράγμα στην μουσική σκηνή του σήμερα;

Ενώ το “Waltz for Koop” είχε μια ροπή προς μία μοντέρνα άποψη της jazz του ’60, το “Koop Islands”, πηγαίνει πολύ περισσότερο προς τα νοτιοδυτικά, τόσο ώστε να φτάσει μέχρι την Καραϊβική για έμπνευση. Εκεί βρίσκονται τα νησιά Koop, στον φανταστικό παγκόσμιο χάρτη. «Η μουσική μας δημιουργείται σε έναν κόσμο όπου όλα είναι δυνατά, λέει ο Marcus.. Ακόμη και το ταξίδι στο χρόνο. Γι’ αυτό και απλώς γελάμε όταν κάποιος χαρακτηρίζει ρετρό αυτό που κάνουμε».

Κι έτσι επέστρεψαν στο swing του 1930, στην εξωτική ατμόσφαιρα των ξεχασμένων ορχηστρών και τραγουδιστών στις κρουαζιέρες προς τη Τζαμάικα του τέλους της δεκαετίας του ’40. Το χαρακτηριστικό στυλ των Koop, συνδυάζεται τώρα με τον ήχο της μαρίμπας, των έξαλλων τυμπάνων και μιας συνεχούς παρουσίας blues από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Αυτό το ταξίδι στο χρόνο και τη μουσική είναι η βάση πάνω στην οποία έγινε το ”Koop Islands”. Αυτό είναι το ταξίδι που θα κάνουν όσοι τους απολαύσουν στις επερχόμενες συναυλίες τους!

INFO
Koop
PRINCIPAL CLUB THEATRE, ΠΕΜΠΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 25€ προπώληση, 30€ ταμείο
Προπώληση εισιτηρίων: δισκοπωλείο METROPOLIS

Για δωρεάν μεταφορά, 2310 428 088
http://www.principalclub.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/