Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

PROGRESSIVE TUNES Every Saturday 5PM.Rodon95


Progressive Tunes Sat13Noe 2008

Part 1:

1.Phonique & Killo - The Passion (Original Mix)

2.Tim Green - Mr Dry (Dach Shund Bottomless Remix)

3.Office Gossip - Time Against Me

4. Mr. Lookman - Station 1

5.Paul Woolford & Paul Hession - Vanguard (Original Mix)

6.Homm & Popoviciu - Nikole Heckmann (Tom Clark Remix)

7.Sharam - Crazi (Original Mix)

8.Marlon Krupa - Ursus (Original Mix)

9.Joseph Indelicato - Learn To Dance (D-Unity Afterhour Terror Mix)


Part 2:

1.Entek - Last Raindrop

2.Luca Baccetti - Caribbean (Original Mix)

3.Chaim - Meanwhile (Original Mix)

4.Pizzner - Big Roll (Original Mix)

5.Citizen Kain - Morning Gory (Digital Only)

6.Guy J - Lunar

7.Jerome Syndenham - GSXR 810 (Ken Ishii Remix)

8. Mr. Lookman - Once

9.FLASHBACK: INXS - Need You Tonight.1987


Από τα πιο διάσημα ροκ συγκροτήματα της Αυστραλέζικης μουσικής σκηνής, οι INXS δημιουργήθηκαν το 1978 στο Sydney από τους: Michael Hutchence,Andrew Farriss,Garry Gary Beers,Kirk Pengilly,Jon Farriss και Tim Farris.

Ο Andrew Farriss και ο Michael Hutchence το 1977 είχαν φτιάξει το συγκρότημα "The Farriss Brothers" που αποτελούνταν από τους τρεις αδελφούς Farris,τον Kirk Pengilly,τον Gary Beers και φυσικά τον Michael Hutchence.Μέσα σε 2 χρόνια το group είχε κατασταλάξει στη μουσική κατεύθυνση που θα ακολουθούσε και άλλαξε το όνομά του στους γνωστούς σε όλους μας INXS.

Το πρώτο single των INXS ονομαζόταν "Simple Simon" και το συγκρότημα ξεκίνησε πολύ γρήγορα τις περιοδείες μόλις τελείωσε την ηχογράφηση του.Εκτιμάται ότι έδιναν τουλάχιστον 360 συναυλίες το χρόνο σε διάφορα παμπ της Αυστραλίας!!

Το πρώτο τους άλμπουμ το 1980 είχε τίτλο "INXS".Το άλμπουμ αυτό διαδέχτηκε γρήγορα η δεύτερη τους δουλειά "Underneath the Colours"(1981) και αμέσως μετά μια περιοδεία που εδραίωσε ακόμα περισσότερο τη μουσική και το στυλ τους,προετοιμάζοντας το έδαφος για το πολύ επιτυχημένο "Shabooh Shoobah" (1983) που ήταν και ο πρώτος δίσκος των INXS που κυκλοφόρησε και εκτός Αυστραλίας. Το 1984 ήταν η χρονιά του "The Swing". Στην επιτυχία τους "Original Sin", τη σφραγίδα του έβαλε ο Nile Rodgers. Μπορεί δε, κάλλιστα να συμπεριληφθεί ανάμεσα στα ροκ τραγούδια που χορεύονται στα κλαμπς ακόμα και στις μέρες μας. Επίσης αξίζει να πούμε οτι το "The Swing" όχι μόνο τα πήγε καλά,αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται μέχρι σήμερα ανάμεσα στα 5 πιο εμπορικά άλμπουμς στη ιστορία της Αυστραλιανής μουσικής σκηνής.

Παρ' όλα αυτά οι INXS δεν είχαν φτάσει ακόμα στην καλύτερη φάση της καριέρας τους.Αυτο συνέβη το 1985 χάρη στο "Listen Like Thieves".Εκτός του έγινε πλατινένιο στην Αμερική πουλώντας πάνω από 1 εκατομμύριο κόπιες, περιείχε και την πρώτη Top10 επιτυχία τους,το single "What You Need"..Η ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα των INXS συνεχιζεται..

Το 1987 οι INXS είχαν γίνει ένα από τα γνωστότερα συγκροτήματα στον κόσμο, το "Kick" πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην Αμερική και περισσότερα από 10 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο και παραμένει μεχρι σημερα ένα από τα δημοφιλέστερα άλμπουμς στην ιστορία της μουσικής.Η επιτυχία τους "Need You Tonight" ήταν το βασικό single του άλμπουμ και το τραγούδι που τους ανέβασε στην κορυφή των charts όχι μόνο της Αγγλίας και της Αμερικής αλλά και πολλών άλλων χωρών.Το αντίστοιχο video clip απέσπασε 5 βραβεία κατά την απονομή των MTV Video Music Awards που πραγματοποιήθηκε το 1988.Το συγκεκριμενο τραγουδι επιλεξαμε και μεταδωσαμε σημερα στο Progressive Tunes.
Το μέγεθος της επιτυχίας τους ήταν μεγάλο και κάτι που ξεπέρασε ακόμα και τους υψηλότερους στόχους τους.Πέρασαν 2 χρόνια "δισκογραφικής" αδράνειας και το κάθε μέλος είχε αρχίσει να κάνει σχέδια για σόλο καριέρα.Η πιο σημαντική σόλο δουλειά ήταν από την πλευρά του Michael Hutchence ο οποίος συνεργάστηκε με τους Max Q από το χώρο της εναλλακτικής ροκ μουσικής.

Οι INXS επέστρεψαν στη δισκογραφία το 1990 με το "X" που σφράγισε την πρώτη 10ετία μιας επιτυχημένης καριέρας.Ακολούθησε μια ακόμα περιοδεία τους με τις περισσότερες συναυλίες να είναι "sold-out",από τις πρώτες κιόλας μέρες τα εισιτήρια εξαντλούνται,τοτε κυκλοφόρησε και το "Live Baby Live" με αποσπάσματα από τη συναυλία που έδωσαν στο Wembley. Όσοι παρακολουθούσαν την πορεία των INXS από την αρχή,σίγουρα ικανοποιήθηκαν με το "Welcome to Wherever You Are"(1992),αναμφίβολα ένα από τα πλέον καινοτομικά άλμπουμς που έδειξε το ανανεωμένο πρόσωπό τους.Η μουσικη τουs στο εν λογο αλμπουμ απόδειξε περίτρανα ότι το συγκρότημα αφομοίωσε το μουσικό ύφος της εποχής χωρίς ωστόσο να αποκλίνει από το στυλ του.Ηλεκτρονικοί ήχοι συνδυάστηκαν αρμονικότατα με μουσική ακόμα και από τη δεκαετία του '60.Πολλοί υποστήριξαν μάλιστα ότι το "Welcome to Wherever You Are" είναι το καλύτερο άλμπουμ στην καριέρα των INXS.

Το 1993 συνέχιζουν τις live εμφανίσεις τους αλλά αυτή τη φορά προτίμουν διάφορα μικρά στέκια παρά αρένες και μεγάλα στάδια.Ακολούθει το αλμπουμ "Full Moon, Dirty Hearts" και ξεχώριζουν οι 2 συνεργασίες τους με τον Ray Charles και την τραγουδίστρια των Pretenders, Chrissy Hynde.Μετά το "Full Moon, Dirty Hearts" που δεν ήταν ό,τι πιο εμπορικό από πλευράς πωλήσεων,οι INXS άλλαζουν δισκογραφική εταιρία μεταπηδώντας από την Atlantic στην Polygram και ξεκινώνουν να ηχογραφούν τις πρώτες τους συλλογές με το "INXS The Greatest Hits" (1994),που μεταξύ άλλων περιείχε 2 ακυκλοφόρητα τραγούδια τους,ένα ήταν και το "The Strangest Party" που είχε ηχογραφηθεί στα τέλη της δεκαετίας του '80.

3 χρόνια αργότερα στις 22 Νοεμβρίου του 1997 συνέβη το μοιραίο.Ο τραγουδιστής των INXS,Michael Hutchence βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του στο Sydney.Αν και το συγκρότημα δεν ανακοίνωσε ότι διαλύεται η πληγή που άφησε ο θάνατος του Hutchence δεν έκλεισε ποτέ.Ο χαμός του αρχηγού και τραγουδιστή των INXS,αποτέλεσε κατά κάποιο τρόπο το δραματικό επίλογο στην ιστορία ενός συγκροτήματος που έμελλε να γίνει από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της rock.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/