Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ladytron live @ principal club theater



Opening Act: Five Star Hotel
Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

H πιο ελπιδοφόρα μπάντα του electro pop προσγειώνεται στην Ελλάδα. Καθ’ οδών για τις εμφανίσεις τους στα Βαλκάνια, θα εμφανιστούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να μας αποδείξουν γιατί αποτελούν τον αγαπημένο μουσικό “εθισμό” τόσων άλλων καλλιτεχνών.
Το Βρετανό-Βουλγαρικό κουαρτέτο δημιουργήθηκε το 1999 και μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ και 14 singles. Οι φωνητικές ικανότητες των Mira Aroyo και Helen Marnie πλαισιώνουν τα synths των Reuben Wu και Daniel Hunt, δημιουργώντας την μοναδική ηχητική πανδαισία που ακούσει στο όνομα Ladytron. Οι τόσο διαφορετικές επιρροές που κάθε μέλος φέρνει στην μουσική αυτή σύμπραξη, με τρανό παράδειγμα τη χρήση Βουλγαρικών στίχων από την Mira που εκτός από ομορφιά και ταλέντο κατέχει και διδακτορικό στη μοριακή βιολογία από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Ανάμεσα στους δηλωμένους οπαδούς αυτού του φαινομένου της ηλεκτρονική pop, συγκαταλέγονται οι: Placebo, Blondie, Bloc Party, Goldfrapp και Apoptygma Bezerk για τους οποίους έχουν κάνει remixes. Η επικείμενη Βαλκανική τους περιοδεία είναι ως opening act των Depeche Mode, κατ’ επιλογή του ίδιου του David Gahan. Ο Trent Reznor τους επέλεξε προσωπικά για να ανοίξουν τις εμφανίσεις των Nine Inch Nails το 2007 και έχουν προηγηθεί περιοδείες με την Bjork και τους Soulwax στις αρχές τις δεκαετίας. Προς το παρόν, όταν δεν περιοδεύουν, γράφουν υλικό για το νέο άλμπουμ της Christina Aguilera.
Αλλά η λίστα των fans τους δεν σταματάει εδώ. Ίσως λόγω της χρήσης vintage μηχανημάτων της ηλεκτρονικής μουσικής, ίσως λόγω του μπολιάσματος των κλασσικών δομών της pop με τους πειραματικούς ήχους τους ή ίσως λόγω των τεσσάρων τόσο διαφορετικών μουσικών προσωπικοτήτων που αποτελούν τους Ladytron, η μουσική τους βρίσκει τρομαχτική απήχηση στους gamers και τους game designers. Πως αλλιώς εξηγείται η συμμετοχή τους σε τόσα soundtracks από video games? Τα Need for Speed: Carbon και Undercover, τα 2006 FIFA World Cup και FIFA 09, το ΝBA Live 09 και μέχρι και το πολύ-πλατινένιο The Sims περιέχουν μουσική της μπάντας.
Εντυπωσιακός είναι και ο κατάλογος των τηλεοπτικών σειρών που χρησιμοποιούν κομμάτια των Ladytron. Από το “The O.C.” μέχρι το “Ugly Betty” και το reality show του MTV “The Hills” η μουσική τους συνδέεται με όλες τις πετυχημένες σειρές.
Όπου και να πάς φαίνεται ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις από τους Ladytron. Ευκαιρία λοιπόν να τους απολαύσουμε ζωντανά…
www.ladytron.com
www.myspace.com/ladytron

Info:
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30
Η συναυλία ξεκινάει στις 21.30
Principal Club Theater – Thessaloniki, GR - Τel: 2310428088
http://www.principalclub.com/www.myspace.com/principalclub
Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 20€
Ταμείο: 25€
Πληροφορίες Για Δωρεάν Μεταφορά: 2310428088
Προπώληση εισιτηρίων:
Tsimiski, Thessaloniki, 2310250072

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/