Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ion @ guest mixes

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου(19:00-21:00) στην εκπομπή Guest Mixes την μουσική και τα τραγούδια διαλέγει ο ΙΟΝ.


ΙΟΝ

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου βρίσκεται πίσω από το one man project με τον τίτλο ION και θεωρείται από τους πρωτοπόρους της εγχώριας ηλεκτρονικής σκηνής, όντας άλλωστε ιδρυτής της πρώτης ανεξάρτητης ελληνικής δισκογραφικής εταιρείας ηλεκτρονικής μουσικής, της Elfish (1991-1996).

Ξεκίνησε τις μουσικές του εξερευνήσεις με τους Rehearsed Dreams, οι οποίοι ηχογράφησαν το άλμπουμ “Repulsion” για το πρώτο ελληνικό & ανεξάρτητο δισκογραφικό label, την Creep Records, ενώ λίγα χρόνια αργότερα έφτιαξε μαζί με τον Μάκη Φάρο ένα δισκογραφικό label αφιερωμένο στην εγχώρια ηλεκτρονική σκηνή, την Elfish. Γνωστός για το πάθος του για την τεχνολογία (από τους πρώτους υποστηρικτές της χρήσης του διαδικτύου και της μουσικής τεχνολογίας γενικότερα), σχημάτισε στις αρχες των 90s τους Raw, στους οποίους συνυπήρχαν οι Μάκης Φάρος και Coti K. Από το 1996 και μετά τη διάλυση του συγκροτήματος Raw, o Γιάννης Παπαϊωάννου συνέχισε τις ηχητικές του εξερευνήσεις πίσω από το project ΙΟΝ. Μετατρέποντας το laptop σε μουσικό όργανο και φορητό στούντιο, ο ION φημίζεται για τις minimal ηχητικές τεχνοτροπίες του, τα ambient ηχοτοπία του και τους techno «προβληματισμούς» του.

Το άλμπουμ «No Camera», που κυκλοφόρησε το 2005 από την Klik Records, απέσπασε άριστες κριτικές από το διεθνή και τοπικό Τύπο, ενώ χαρακτηριστικά το περιοδικό DJ έγραψε «post-techno minimalism never sounded so good». Το 2007 κυκλοφόρησε το “SecretTracks” μόνο μέσω ψηφιακής διανομής ενώ το 2009 ήταν η χρονιά του άλμπουμ “You & me” πάλι από την KlikRecords.

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του “You& me” και κοντά στο τέλος του μήνα, ο ΙΟΝ θα κυκλοφορήσει το επόμενο άλμπουμ του με τίτλο “Elfish Tapes” το οποίο θα περιέχει συνεργασίες με παλιούς και νέους «μουσικούς» συνεργάτες όπως ο Σπύρος Φάρος, Ηλίας Κατελάνος, May Roosevelt και Φαίδρα Βόκαλη.

Τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει και αναδιοργανώνει τη δισκοθήκη του με αυτοβιογραφική διάθεση και αποτέλεσμα αυτής της νέας σειράς στα ράφια του είναι και τα playlists που οδήγησαν στην C-100 συλλογή ειδικά για το Ροδον FM Radio.


Links:

nocamera.wordpress.com
myspace.com/iongreece
facebook.com/giannis.papaioannou


C-100

Side A

01. John & Jehn: 20L07
02. Casiotone For The Painfully Alone: Love connection
03. Dean & Britta: I deserve it
04. Deerhunter: Operation
05. Yo La Tengo: Autumn sweater (Kevin Shields remix)
06. Stereolab & Nurse With Wound: Simple headphone mind
07. The Bloc Party: Biko (Mogwai remix)
08. Slicker: Knock me down girl (Telefon Tel Aviv remix)
09. A Place To Bury Strangers: Missing you
10. The Octopus Project: Music is happiness
11. Mogwai: Punk rock

Side B

01. 1900: Den minsta av segrar
02. Tim Hecker: Borderlands
03. Porn Sword Tobacco: Havet är ärligt
04. The Radio Dept.: Strange things will happen
05. Shogun Kunitoki: Holvikirkko
06. The Devastations: Take you home
07. Nice Nice: See waves
08. Laika: Breather
09. Múm: Machine gun
10. Philipp Weigl: Lifted
11. Klimek: Tears of happiness (dismissed into mundanity)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/