Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Electric Litany @ guest mixes


Την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 19:00 στην εκπομπή Guest Mixes , το συγκρότημα των Electric Litany διαλέγει αγαπημένα τραγούδια σ'ενα mixtape αποκλειστικά φτιαγμένο για τους ακροατές του Ρόδον Fm.




Electric litany spot 7-4-10 Rendered by rodonfm

Electric Litany : Η ιστορία τους θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας του Jean-Pierre Jeunet.
Ο Αλέξανδρος Μιάρης (φωνή, κιθάρες, πιάνο, synths) από την Κέρκυρα μετακομίζει στο Λονδίνο. Τα σπίτια που θα φιλοξενήσουν τον Αλέξανδρο είναι όλα παλιά, εγκαταλειμμένα, δημόσια κτίρια, που κουβαλάνε τις δικές τους ιστορίες. Πρώτα ένα σχολείο, αργότερα μια βιβλιοθήκη, μετά ένα δημαρχείο και μια εκκλησία. Σ’ αυτούς τους χώρους θα κάνει τα πρώτα της βήματα μια ολοκαίνουρια μπάντα, που γεννήθηκε την άνοιξη του 2007. Ο Richard Simic (ντραμς) από ένα χωριό της κομητείας του Devon ήρθε στο Λονδίνο με στόχο την αναζήτηση μπάντας. Οι δυο τους συναντήθηκαν τυχαία και ένα βράδυ ξεκίνησαν να παίζουν δοκιμαστικά στο μικρό θεατράκι του παλιού δημαρχείου. Τον τρίτο της παρέας θα τον βρουν αργότερα μέσω αγγελίας και είναι ο Duane Petrovich (μπάσο) από το Τέξας.

Το όνομα Electric Litany θα προκύψει σαν σχήμα οξύμωρο. Οι φιλαρμονικές και οι λιτανείες στο νησί του Αλέξανδρου, τον έχουν στοιχειώσει από παιδί. Την μπάντα χαρακτηρίζει έντονος ηλεκτρισμός, αλλά καμιά απολύτως θρησκευτική πίστη. Παρόλα αυτά οι συμπτώσεις στην πορεία των Electric Litany θα έλεγε κανείς πως είναι «θρησκευτικές», καθώς θα ετοιμάσουν τα πρώτα demo τους σε μια παλιά pub με το όνομα “Fallen Angel” (που μετατράπηκε σε παράνομο studio για να καλύψει τις ανάγκες τους) και αργότερα το album τους θα ηχογραφηθεί, χωρίς δεύτερη σκέψη, στο πιο πρόσφατο σπίτι του Αλέξανδρου, μια εγκαταλειμμένη εκκλησία του 1895 με τέλεια ακουστική, στο Βόρειο Λονδίνο.

Μάζεψαν όργανα και μηχανήματα από παντού, ο Αλέξανδρος πέρασε 4 μέρες μέσα σε καλώδια και βύσματα, ενώνοντας τους χώρους της εκκλησίας και ο Γιώργος Μπότης ταξίδεψε από την Αθήνα για την ηχοληψία του δίσκου. 13 tracks ηχογραφήθηκαν ζωντανά μέσα σε 3 μέρες! Το υλικό ταξίδεψε στην Αθήνα για να μιξαριστεί και επέστρεψε πίσω στο Λονδίνο για να γίνει το mastering στα Abbey Road Studios.

Το αποτέλεσμα είναι το ντεμπούτο album τους με τίτλο «How To Be A Child And Win The War” που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες από την Inner Ear.

www.electriclitany.com
www.myspace.com/electriclitany

Μέρος 1ο:

Brian Eno-And Then So Clear
Aereogramme-Black Path
Acoustic Ladyland-Red Sky
Gonjasufi-Sheep
Irrepresibles-In This Shirt
Bauhaus-Passion Of Lovers
Κόρε.Ύδρο-Τα Βουνά Της Ελλάδος
Λένα Πλάτωνος-Βράδυ
Vassilis Moschas- To Love
Σωτηρία Μπέλλου-Θα Με Δικάσει
Ωχρά Σπειροχαίτη-Ορέστης
Ψαραντώνης-Φυλακισμένος
Ψαραντώνης-Εγώ Τσι Νύχτες Περπατώ

Μέρος 2ο :

Steve Reich- Music For 18 Musicians
Cat Power-Colours And The Kids
Beachwood Sparks-Close Your Eyes
Τρύπες-Η Δικιά Σου Κοντινή Αμερική
Bella Morte-Funeral Night
Antony And The Johnsons-Paddy's Gone
Trans Am-Liberation
Ωχρά Σπειροχαίτη-Αλβανικό
Chameleons-Second Skin
Χρύσανθος & Χάλαρης- Μάνα Μου Μάνα
Brian Eno- By This River
Gridlock-Chrometaphor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/