Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Burgundy Grapes

Οι Burgundy Grapes επιστρέφουν με νέο album: ‘Man In The Lighthouse’. Κατεβάστε το single ‘On The Road To Berlin’! ΕΔΩ.

Έχοντας στις αποσκευές τους ένα album και ένα ep, οι Burgundy Grapes ξεκινούν νέο ταξίδι, όπου για μια ακόμα φορά ο προορισμός είναι άγνωστος. Το δεύτερο album τους λέγεται “Man In The Lighthouse” και αποτελείται συνολικά από 14 instrumental κομμάτια με έντονη κινηματογραφική ατμόσφαιρα, όπου η απουσία των στίχων και το μίνιμαλ ύφος αφήνουν ελεύθερη τη φαντασία του ακροατή να περιπλανηθεί σε νέα ηχοτοπία που έχουν κάτι από την απεραντοσύνη της θάλασσας.


Το ντουέτο του Γιώργου Κολυβά και του Αλέξανδρου Μιαούλη ενώνεται με δεσμούς αίματος και φιλίας. Η ειλικρίνεια, ο αλληλοσεβασμός, το χιούμορ και οι κοινές μουσικές απόψεις τους έχουν οδηγήσει σε μια δημιουργική μουσική χημεία. Οι ίδιοι δεν δηλώνουν μουσικοί και είναι αυτοδίδακτοι, παρόλα αυτά οι δυο τους συνθέτουν, ενορχηστρώνουν, παίζουν και ηχογραφούν με μοναδικό τρόπο έναν εντελώς «χειροποίητο» δίσκο.

Το “Man In The Lighthouse” βουτάει σ’ έναν ωκεανό από ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες με τη συνοδεία φυσικών οργάνων και τη συμμετοχή εκλεκτών μουσικών της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής: Νίκος Βελιώτης (τσέλο), Φώτης Σιώτας (βιολί, βιόλα), Γιώργος Κατσάνος (πριόνι με δοξάρι, μεταλλόφωνο, harmonium, theremin, ιδιόφωνα), Γιώργος Τσιατσούλης (ακορντεόν), Κώστας Κακούρης (πιάνο). Τα κομμάτια χτίζονται σιγά-σιγά καθώς οι κιθάρες επαναλαμβάνουν μελωδικά θέματα μέχρι αυτά να αλλάξουν σχήμα, ενώ συχνά το παίξιμο σβήνει στο κενό της σιωπής. Μελωδικά στρώματα χρησιμοποιούνται για να υφάνουν ένα έντονο βάθος και τα ήπια μέρη που ακολουθούν τα σύντομα δυναμικά ξεσπάσματα κάνουν την δραματικά φορτισμένη διάθεση του δίσκου πιο ήρεμη και στοχαστική. Είναι εύκολο να χαθεί κανείς στην παράξενη ισορροπία μεταξύ ευαισθησίας και νεύρου, καθώς η μοναξιά του φάρου ξετυλίγει ένα ευρύ φάσμα από έντονες εικόνες και συναισθήματα: ένταση, κίνδυνος, φόβος, ασφάλεια, προσμονή, προστασία, σιωπή, γαλήνη.(Δελτίο Τύπου).


www.burgundygrapes.com
www.myspace.com/burgundygrapes
www.inner-ear.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/