Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

PROGRESSIVE TUNES Every Saturday 9PM On Rodon95 FM


PROGRESSIVE TUNES SAT 10 JUL 2010

Part0217 Guest Mix dPen

1.dPen - The Message (Original Mix)
2.Anthony Pappa & Quivver - Sofa Star Djs (Original Mix)
3.dPen & Nick Varon - In Pain (Original Mix)
4.Abe Duque - Hypocrisy (Original Mix)
5.dPen - Thalasses (Loquai Remix)
6.Carlos Fox - Half Past Twelve
7.dPen - Circles (Original Mix)
8.Carlos Fox - Half Past Twelve
9.Pablo Acenso and Juan Deminicis - Rewind (Original Mix)
10.dPen - Yesterday Morning

http://www.dpen.gr

Part0218

1.John Tejada - The Open
2.Ian O Donovan - Horizons
3.Vince Watson - A Very Different World (Funk D'Void Epic Remix)
4.Claudio Mate - Sometimes (Hate Mix)
5.GMJ - Contrivation (Dousk Remix)
6.Miquel Santos & Philip Michael Andersson - Endless (Guy J Remix)
7.Noir - Gangstarr (Original Mix)
8.----Coming Soon----
9.Jack Rock - Formation Flying (Guy Gerber Remix) (2007)

Γιάννης Πέννας , dPen

Ο Γιάννης Πέννας γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Eφτά ετών,ερωτεύτηκε τον ήχο του σαξοφώνου. Έτσι, λόγω της μικρής του ηλικίας, ξεκίνησε μαθήματα με φλάουτο, ώστε να μάθει αρχικά να παίζει με το όργανο που θεωρείται η βάση των πνευστών και να παρακολουθήσει μαθήματα θεωρίας της μουσικής. Τελικά, στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών, απέκτησε το πρώτο του σαξόφωνο.

Το 1997 άκουσε για πρώτη φορά ένα τραγούδι με τίτλο “Three Drives on Vinyl - Greece 2000”, που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσής του, για να γίνει DJ και σύντομα εγινε γνωστος και άρχισε να παίζει σε διάφορα πάρτυ, γνωστών νυχτερινών clubs της Αθήνας, όπως Danza, Motel, Mercedes, Cosi, Dali, Egomio, Budha Club,Music Cafe, GOA κ.α. μιξάροντας μελωδικούς progressive house ήχους, με bouncy deep and tech house ρυθμούς

Δούλεψε με επιτυχία για 6 συνεχόμενα χρόνια στην Αθήνα, αλλά συνειδητοποίησε ότι το να είναι απλά ένας καλός DJ, δεν του ήταν αρκετό. Αποφάσισε λοιπόν να αφιερώσει το χρόνο, την ενέργεια, το πάθος και το ταλέντο του, όχι μόνο για να ψυχαγωγεί τον κόσμο με τραγούδια άλλων, αλλά και μέσα από δικές του παραγωγές.

Η πρώτη παραγωγή του, έγινε από το δικό του home studio το 2005 και η οποία κυκλοφόρησε, από την μεγάλη, progressive house, Αμερικανική εταιρεία “Pangea Recordings”. Αμέσως το τραγούδι βρέθηκε στα chart του super star DJ Hernan Cattaneo.

Πλέον ήταν θέμα χρόνου η γνωριμία του dPen με το κοινό της μουσικής του, μιας και είχε γίνει ένα δυνατό «ξεκίνημα» στο χώρο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Το ταξίδι στην διεθνή μουσική σκηνή, μέσα από το Ιντερνετ, άρχισε με την θερμή υποστήριξη και τα καλύτερα σχόλια από DJ’s, όπως, οι Hernan Cattaneo, Tiesto, Armin Van Buuren, Paul Van Dyk, John Digweed, Sasha,Deep Dish, Nick Waren, Behrouz, Mr Sam,Rick Pier O'neil κ.ά.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια και με την ιδιότητα πλέον του μουσικού παραγωγού, έχει κυκλοφορήσει πάνω από 25 releases σε ολόκληρο τον κόσμο, με μια εκπληκτική λίστα μεγάλων labels, όπως : Tiesto’s Black Hole Recordings, UK's Lost Language, Italian Presslab Records and Pycairo,Greek Sound of Everything, Holand's deep focus, USA Subliminal, Behold, Pangea, Spain's Sutil, Pistachο

Συνθέσεις του, έχουν μιξαριστεί, από μεγάλους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής όπως: Guy J, Moonbeam, Pole Folder, Mashtronic, Presslab Boys, Madoka, Sam Perez, Brusca , Clubervison, Facundo Mohrr, Pablo Roma. κ.α.

Ο dPen έχει το δικό του ραδιοφωνικό show κάθε μήνα, που ονομάζεται “Boarding Pass”. Αναμεταδίδεται από ελληνικούς ραδιοφωνικούς και διαδικτυακούς σταθμούς και είναι ο πρώτος που έσπασε το ρεκόρ ακροατών του Frisky Radio το 2006, αφού τον άκουγαν πάνω από 1.500 ακροατές live από όλο τον κόσμο.

Οι τελευταιες δουλειες του dPen οσον αφορα την Dance μουσικη ειναι η συνεργασια του με τον Nick Varon σε καποια Οriginal κομματια οπως το "In Pain" που θα κυκλοφορησει σε λιγο καιρο και περιεχει Remix απο τον Chris Fortier αλλα και ενα Remix του dPen στο καινουργιο τραγουδι του Anthony Pappa & Quivver - Sofastar djs και Chris Fortier - Twinkle τα οποια θα κυκλοφορησουν απο την Silence Through Μusic ενα νεο label απο το Mexico..

Επισης γραφει και καποια downtempo κομματια για λογαριασμο της Νορβιγικης Nordic Records και ενα απο αυτα το "Would You Be" το επελεξε ο Βασιλης Τσιλιχρηστος και μολις κυκλοφορισε στο καινουργιο του cd "Myconos to St Tropez" και ειναι το πρωτο κομματι στο πρωτο cd!


Ο dPen προετοιμάζει τα επόμενα σχέδιά του και οργανώνει μια διεθνή περιοδεία σαν dj. Πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στο κοσμικό περιοδικό της Ibiza ‘Day and Night’, μιας και περιμένουν να τον υποδεχθούν εκεί σε μια μοναδική εμφάνιση έναρξης του Τour του.

Τέλος είναι ο πρώτος DJ/Παραγωγός που έχει το δικό του Iphone Application, το οποίο διατίθεται σε εκατομμύρια χρήστες μέσα από το official site της Apple "Apple Store", και έτσι όλοι οι θαυμαστές και φίλοι του μπορούν να μαθαίνουν τα τελευταία νέα του.

Για περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, επισκεφθείτε τα ανανεωμένα site και σελίδες του dPen:

http://www.dpen.gr/
http://www.myspace.com/dpenj
http://www.facebook.com/pages/dPen/17048114373
http://www.youtube.com/thedpen
http://www.last.fm/music/dPen
http://www.ilike/artist/dPen
http://twitter.com/dPen_gr
http://soundcloud.com/dPen
http://www.discogs.com/artist/dPen

dPen feat' Aidan Mayers - Indigo Morning



dPen - Thallases (Loquai Remix). Progressive Tunes Part0199. Sat 10 Apr 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/