Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Matteus @ Guest Mixes

Ο Μatteus (www.myspace.com/matteusx) την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και λίγο μετά τις 19:00 διαλέγει τραγούδια και μουσικές αποκλειστικά για τους ακροατές του Ρόδον fm και την εκπομπή Guest Mixes.


Ένα αφιέρωμα στις σημαντικότερες γυναικείες φωνές της εναλλακτικής σκηνής, με κομμάτια από τις πιο ευαίσθητες και εξομολογητικές τους στιγμές.
Suicide, loss, madness, anger and oblivion.
1η ώρα: The Piano Suite.
Fucked up love songs, ο ρομαντισμός και η μελαγχολία του φθινοπώρου που έρχεται... Aπό την αυτιστική, παιδική διάθεση της Kria Brekkan μέχρι τις κραυγές στο κενό των Meredith Monk & Maja S.K Ratkje.
2η ώρα: Silent Storms Striking.
Στο μάτι του κυκλώνα, μπλέκουν ήχους, πιάνουν αόρατες συχνότητες και κεντάνε φανταστικά πλεκτα με ό,τι όργανο βρούν μπροστά τους... Aπό την παγωμένη νύχτα της Promise And The Monster μέχρι το indie ξέσπασμα της Scout Niblett.

1st hour :

1. Alessandra Celletti - I Descend To You, You Ascend To Me (2:57)
2. An Pierlé - Tower (4:23)
3. Ane Brun - This Voice (2:49)
4. Frida Hyvönen - Fall Is My Lover (3:13)
5. Hannah Fury - You Don't Leave A Trace (6:07)
6. Jessica Bailiff - Big Hill (2:34)
7. Kria Brekkan - Bee Xlaura (2:54)
8. Lisa Germano - From A Shell (2:58)
9. Lisa Nordstrφm - Fireworks and the Ocean (4:31)
10. Midaircondo - Serenade (5:03)
11. Meredith Monk - Gotham Lullaby (4:19)
12. Stina Nordenstam - Purple Rain (3:52)
13. Anja Garbarek - The Gown (3:21)
14. Maja Ratkje - Vacuum (11:14)

2nd hour :

15. Promise And The Monster - Sheets (3:34)
16. Bat For Lashes - Horse and I (3:04)
17. Emiliana Torrini - Gun (5:45)
18. Under Byen - Plantage (4:14)
19. Hanne Hukkelberg - Ticking Bomb (4:58)
20. Lida Husik - Ship going down (4:27)
21. Laura Veirs - July Flame (3:45)
22. Nina Kinert - Combat lover (4:30)
23. Scout Niblett - Kidnapped By Neptune (2:48)
24. Nina Nastasia - Roadkill (1:55)
25. PJ Harvey - White Chalk (3:13)
26. Rita Lynch - Far Away (3:21)
27. Pati Yang - Soul for me (4:01)
28. Silje Nes - Drown (2:29)
29. Metallic Falcons - Disparu (3:24)

Matteus Bio :
Πίσω από το όνομα Matteus κρύβεται ενα one man band που κινείται στα όρια του avant-garde με έντονα στοιχεία ηλεκτρονικού πειραματισμού. Ο Matteus χρησιμοποιεί ως βάση την ανθρώπινη φωνή σε συνδυασμό με samples από φυσικά όργανα, πιάνο, και heavy keyboards. Στοιχειωμένες μελωδίες και noise περάσματα σκιαγραφούν την εικόνα ενός άκρως σκοτεινού - μυσταγωγικού project. Η πρώτη επίσημη δισκογραφική του δουλειά, το Ε.P "Silent Radiowaves", παρουσιάστηκε στο Μικρό Μουσικό Θέατρο στα πλαίσια του φεστιβάλ πειραματικής μουσικής "Danke Frau Fott" το 2005 μαζί με τους Trypanosoma και Ding An Sich και απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Ο Matteus έχει συνεργαστεί με την Stina Nordenstam (Σουηδία) στη δημιουργία ενός scrapbook ποίησης και φωτογραφίας για τον δίσκο "The World Is Saved" , καθώς επίσης και σε άλλα ανεπίσημα project όπως την δημιουργία της μικρού μήκους ταινίας Living With Ghosts με θέμα το υπερφυσικό.
Τελευταία δισκογραφική δουλειά:
To Ugly doll's stories ηχογραφήθηκε τα προηγούμενα 3 χρόνια μεταξύ Αθήνας και Ισλανδίας. To concept της δουλειάς αυτής είναι να διαπραγματευτεί θέματα όπως η αγάπη, τα συναισθηματικά breakdowns, ο χωρισμός, η απομόνωση και η ευτυχία. Ο Matteus παίρνει το ρόλο του πελάτη σε ένα κατάστημα με κούκλες και η κάθε κούκλα έχει τη δικιά της ιστορία να πει για το πώς έφτασε στο ράφι της βιτρίνας ή ακόμα και πως κατέληξε εκεί. Η αγορά μιας κούκλας και τα λίγα λεπτά μέσα στο κατάστημα μεταμορφώνονται σε ένα μεγάλο ταξίδι με φωνές και ιστορίες, καταλήγοντας σε αφηγήσεις από την κάθε κούκλα - χαρακτήρα του έργου. Ο ήχος της δουλειάς βασίζεται στα ηλεκτρονικά, ενώ ταυτόχρονα το πιάνο, το harpsichord, η marimba και το theremin δημιουργούν μια σκοτεινή, βαθιά, ρετρό μυσταγωγική ατμόσφαιρα. Ένα παράδειγμα καλλιτεχνικής έκφρασης καταδικασμένο στην ρομαντική αφέλεια.
Ο ίδιος λέει για το Ugly doll's stories:
“Μάλλον γι'αυτούς του λόγους μου πήρε τόσο καιρό να τελειώσω αυτή τη δουλειά... η ανάγκη να κατανοήσω όλες αυτές τις ιστορίες και τους ρόλους που αυτοί οι χαρακτήρες έπαιζαν μέσα στο κεφάλι μου. Η ανάγκη αυτή με έσπρωξε να ψάξω για λύσεις και πιθανότητες μέχρι την Ισλανδία. Περνώντας πολλές ώρες σε μια εκκλησία Βορειοδυτικά του νησιού με βοήθησε να ακούσω και να συλλάβω όλες αυτές τις φωνές που ήταν μέσα μου. Ο δίσκος αυτός είναι το σήμα Μορς που προσπάθησα να αποκωδικοποιήσω πλήρως."To "Ugly Doll's Stories" κυκλοφορεί από την Orila Records. www.orila.net

Oριλα ρέκορντς | orila cares

Matteus’ project “Ugly Doll’s Stories” is an ode to non-communication between human beings and the way people are taken advantage by others. Imagine yourself entering a toy shop shop and every doll has its own story to tell about how it got there or how it ended up there.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/