Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

PROGRESSIVE TUNES BEST TRACKS

Με την ευκαιρία αυτή, των μίνι Πασχαλινών διακοπών, μια μικρή ανασκόπηση στο πρόσφατο παρελθόν του Progressive Tunes πιστεύω οτι δεν θα ήταν κακή ιδέα, το αντίθετο μάλιστα!! Τα 4 σχεδόν χρόνια που μεταδίδω το Progressive Tunes εκατοντάδες χιλιάδες μουσικά κομμάτια περάσαν απο τα αυτιά μου, τα περισσότερα των οποίων κατέληξαν στον κάδο του υπολογιστή μου...

Ποιά ειναι όμως τα κορυφαία απο το σύνολο των 4.500 και πλέον, κομματιών, που μεταδώσαμε στο Progressive Tunes; Πολλά! θα ήταν η δική μου απάντηση και σίγουρα οχι μόνο τα παρακάτω, κριτήρια για την επιλογή των οποίων δεν ήταν μόνο το δικό μου γούστο, το δικό μου αυτί ή μυαλό ...αλλά η ζήτηση του κόσμου, η δημοτικότητα τους που βεβαίως θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει "εμπορικά",  η' ακομα και τα "Like!" στο facebook που μάζευε το εκάστοτε κομμάτι οταν το "πόσταρε" κάποιος...

Τα παρακάτω κομμάτια λοιπόν, ειναι το καθένα του, το καλύτερο της χρονιάς που μεταδώθηκε απο το Progressive Tunes! ...και φανταστείτε πως είναι να μεταδίδεις πρώτος, ενα κομμάτι άγνωστο, που στην συνέχεια σκαρφαλώνει μέχρι την κορυφή....Τop Tune!!

Ξεκινάμε απο τη χρονιά του 2007, στα μέσα της οποίας ξεκίνησε και η εκπομπή μας. Όταν ήρθε η ώρα λοιπόν να ετοιμάσω ενα demo mix για τον Rodon95 FM ήθελα να βάλω μεσα ότι καλύτερο κυκλοφορούσε εκείνη τη στιγμή...το συγκεκριμένο κομμάτι μόλις είχε βγεί και έκανε ήδη αίσθηση στο αυτί οποιουδήποτε το άκουγε και δεν είναι άλλο απο το Pryda - Armed!! (..για την ιστορία, αν κάποιο άλλο κομμάτι θα μπορούσε να του είχε "φάει" τη θέση, αυτό θα ήταν το Burn My Shadow των Unkle στο Radioslave Remix) 



Πάμε στη χρονιά του 2008 που ήταν αναμφίβολα πολύ πλούσια μουσικά! ..Eκεί στα τέλη του 2008 λοιπόν και ενώ είχα ήδη αρχίσει να αναρωτιέμαι ποιό κομμάτι θα μπορούσε να ήταν το καλύτερο για εκείνη τη χρονιά, ήρθε και έσκασε σαν βόμβα, απο έναν Γερμανό παραγωγό που ήταν χαμένος κυριολεκτικά μέχρι εκείνη τη στιγμή, ενα επιβλητικότατο 11λεπτο κομμάτι που είχε κάνει τη διαφορά το 2008. Timo Maas - Subtellite.(..εναλλακτικά θα μπορούσαμε να βάλουμε σαν κομμάτι της χρονιάς το Sonora του Mark Romboy αλλα... αφήσαμε το minimal να οριμάσει στα αυτιά των περισσοτέρων ακόμα λιγο, μεχρι το 2009)



Η χρονιά του 2009 ήταν όντος για το Progressive Tunes ποιο minimal απο κάθε άλλη, ακούσαμε τα παντά και επιλέξαμε το καλύτερο, ακούγεται το ίδιο ευχάριστα όπως την πρώτη φορα και δεν είναι άλλο απο το Confonted των Pan-Pot!! (..στη θέση του θα μπορούσε να βρίσκεται κάλλιστα το Timing του μεγάλου Guy Gerber)



2010. Η χρονιά της Bedrock και του John Digweed για το Progressive Tunes η περσινή....Ήταν τέτοιες μέρες Πάσχα όταν το άκουσα για πρώτη φορά και ποιός ξέρει πόσες φορές το έπεξα στο ραδιόφωνο μέχρι να τελιώσει η χρονιά και δεν είναι άλλο απο το King Unique - 2000000 Suns (τη θέση του για το 2010 θα μπορούσε να του την έχει πάρει μονο το BG απο Luis Junior ...Bedrock!)



Είμαστε εδω και για το 2011...τα καλύτερα έρχονται!! Καλό Πάσχα σε όλους!!
Παύλος Αγγελάκης.

....Περισσότερα Progressive Tunes News στo Web Radio του Progressive Tunes....http://www.toptunes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/