Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

New Album : Evripidis and his Tragedies

 Το δεύτερο album του Evripidis and his Tragedies τιτλοφορείται "A Healthy Dose Of Pain" και θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι ένα παθιασμένο φιλί μεταξύ μποέμ Βαρκελώνης και κλασικής Αθήνας. Ο τίτλος δανεικός από έναν στίχο των Belle & Sebastian και ιδανικός για να συμπεριλάβει τις 12 μικρές αυτοβιογραφικές "τραγωδίες", σε μουσική και στίχους του Ευριπίδη Σαμπάτη. Γιατί παρά τις μεγάλες δόσεις χιούμορ στους στίχους και τις χαρούμενες νότες που μαρτυρούν επιρροές από ποπ των 60s, το καθένα από τα κομμάτια περιέχει και το δικό του μικρό δράμα. Στο πλευρό του Ευριπίδη και των 7 Ισπανών, που μας είναι ήδη γνωστοί ως Evripidis and his Tragedies, βρίσκονται πολλοί ακόμα ταλαντούχοι και ενδιαφέροντες Ισπανοί μουσικοί (και όχι μόνο) που συμμετέχουν σ' αυτόν το δίσκο. Όλοι μαζί δίνουν μια γεύση από την πολυφωνική Βαρκελώνη, όπου και ηχογραφήθηκε ολόκληρο το album.
Καθώς η βελόνα ακουμπάει απαλά τα αυλάκια της πρώτης πλευράς...οι αλλαγές που φέρνει η ζωή μοιάζουν με δόντια που πέφτουν, άλλοτε για να αντικατασταθούν με καινούρια και άλλοτε για να αφήσουν ένα κενό στην οδοντοστοιχία. Τα καλοκαίρια είναι ξέγνοιαστα και τεμπέλικα αλλά με κάποια υποβόσκουσα θλίψη. Οι μικρές αδελφές είναι θύματα βασανισμού αλλά και αντικείμενο ενοχών. Η παιδική ηλικία, ένας θησαυρός που χάνεται από τη στιγμή που οι ορμόνες εισβάλουν στη ζωή μας. Οι ήρωες αντιμετωπίζουν το γάμο με γλυκιά προσμονή, γιατί έστω και για μια μέρα η ευτυχία μοιάζει πιθανή, αλλά και με σκεπτικισμό, γιατί κατά βάθος ξέρουν ότι τίποτα δεν κρατά για πάντα και ότι οι μονογαμικές σχέσεις συνήθως αποτυγχάνουν, επιβιβάζονται σε καράβια για να ξεφύγουν από τις παλιές τους ζωές, δίχως να ξέρουν αν θα καταλήξουν να περάσουν όλο το ταξίδι μεθοκοπώντας στην παρακμιακή ντίσκο του πλοίου, ή αν θα κατέβουν σε κάποιο εξωτικό νησί όπου τους περιμένει μια νέα ζωή. Ο "ιδανικός" έρωτας είναι ένα μεταξωτό μαντήλι στο πέτο και η σχέση μιας νύχτας, ένα τσαλακωμένο χαρτομάντιλο στα σκουπίδια. Το πάθος, ένα τσουνάμι που γεννιέται στα βάθη του ωκεανού, αφήνει πίσω του συντρίμμια, αλλά χαρίζει σύντομες μα και αξέχαστες στιγμές σε όσους τολμούν να κάνουν surf πάνω του. Τα φυτά που μαραίνονται στο μπαλκόνι λειτουργούν ως υποκατάστατο μιας χαμένης σχέσης, αλλά και ως συμβολισμός της ματαιότητας του έρωτα. Τα διαμερίσματα βυθίζονται στο σκοτάδι και μέσα στις σκιές παραμονεύουν κάθε λογής κίνδυνοι. Μικροαντικείμενα, παλιές κασέτες, ξεχασμένα μηνύματα στο κινητό, ακόμα και τα μαλλιά των γονιών που ασπρίζουν αποτελούν μικρές, υγιείς δόσεις πόνου και τα αγαπημένα νεκρά πρόσωπα επιστρέφουν για να μπουν στο αμάξι με τους ζωντανούς, να κάνουν μια τελευταία βόλτα και να διαβεβαιώσουν ότι μετά το τέλος υπάρχει ένας άλλος κόσμος, γεμάτος γιορτές και γέλια.
Το album "A Healthy Dose Of Pain" κυκλοφορεί από την Inner Ear, σε συλλεκτική έκδοση βινυλίου που περιέχει και το περιεχόμενο του album σε cd. Το cd περιέχει το bonus track "Este Verano (Pense Que Te Habia Perdido Para Siempre)" στα ισπανικά.

Ακούστε το single “Just A Kleenex” :

Evripidis and his Tragedies είναι:
Ευριπίδης: φωνή, πιάνο, hammond, melotron, μελόντικα, μεταλλόφωνο
Abel Puyol: σαξόφωνο, φωνητικά
Anie Arjona: φωνητικά, κρουστά, μεταλλόφωνο
Cristina de Sola: βιολί
Jaume Ribell: τύμπανα, κρουστά
Marisol Sim?: φωνητικά
Marc Ribera: φωνητικά, μουσικό πριόνι
Victor Antolin: μπάσο, φωνητικά

www.evripidisandhistragedies.com
www.inner-ear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/