Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Third Eye Foundation + Friends Live !




Third Eye Foundation
Matt Elliott
Bracken
Chapelier Fou
Manyfingers

Live στο Club του Μύλου
Κυριακή 16 Οκτωβρίου




Το Νοέμβριο του 2010 κυκλοφορεί μετά από πολυετή απουσία ο νέος δίσκος του Matt Elliott ως Third Eye Foundation ''The Dark'' στην Ιci d'ailleurs.
Τον Οκτώβριο του 2011 η ομάδα What is it with you παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Κυριακή 16 του μήνα στο club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη Third Eye Foundation live.
Στη σκηνή του Μύλου ο Matt Elliott εμφανίζεται με τη συνοδεία των Chris Cole (Manyfingers), Louis Warynski (Chapelier Fou, Six ans de mutisme) και Chris Adams (Hood, Bracken) για ένα ξεχωριστό event. Οι τέσσερεις τους θα στήσουν μια εγκατάσταση από 4 υπολογιστές, κιθάρες, βιολί, τσέλο και τύμπανα και αυτοσχεδιάζοντας θα δημιουργήσουν ένα ορχηστρικό ηχότοπο που κυμαίνεται μεταξύ ρομαντισμού και θορύβου.
Κάθε καλλιτέχνης θα έχει αρχικά το δικό του χρόνο για να παρουσιάσει την προσώπικη του δουλειά στο κοινό προτού εμφανιστούν όλοι μαζί στη σκηνή και απαρτίσουν την ζωντανή εκδοχή των Third Eye Foundation.


Matt Elliott - Third Eye Foundation

Ο Matt Elliott, γνωστός στο κοινό της Θεσσαλονίκης από τις 2 προηγούμενες εμφανίσεις του, ξεκίνησε στο Bristol παίζοντας σε τοπικές cult μπάντες όπως οι Flying Saucer Attack μέχρι το 1996 οπότε και κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο ''Semtex'' ως Third Eye Foundation και πρωτοσύστησε τον ήχο του κάπου ανάμεσα στην κιθαριστική βία των My Bloody Valentine και το drum 'n bass.
Ακολούθησαν 3 κυκλοφορίες στα 90s, πλέον ''κλασσικές'' και άκρως επιδραστικές στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής (Ghost, You Guys Kill Me, Little Lost Soul). O Elliott κλείνει προσωρινά το κεφάλαιο Third Eye Foundation το 2001 με ένα remix album (I Poo Poo On Your JuJu), αλλάζει σκηνικό, ήχο και ύφος και μέχρι τα τελευταία χρόνια αφιερώνεται πλήρως στο συνώνυμό του project.
Στρέφεται πλέον σε πιο fοlk συνθέσεις χρησιμοποιώντας παραδοσιακά όργανα κιθάρα, πιάνο, βιολί και μελαγχολικά φωνητικά, αφήνοντας στην άκρη το laptop και το drum 'n bass. Το 2003 κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο ως Matt Elliott ''The Mess We Made'' και ακολουθεί η τριλογία του στην Ici d'ailleurs (Drinking Songs, Failing Songs, Howling Songs) που ολοκληρώνεται με το ''Failed Songs'' που περιέχει ακυκλοφόρητα κομμάτια από την τριλογία.
Μετά από 10 σχεδόν χρόνια επιστρέφει ως Third Eye Foundation και παρουσιάζει το ''The Dark'', έναν πραγματικά σκοτεινό δίσκο, ξυπνώντας αναμνήσεις και φαντάσματα του παρελθόντος, στοιχειώνοντας μας με τις απόκοσμες μελωδίες του.

Links:


Bracken



Ο Chris Adams το 1990 μαζί με τον αδερφό του Richard στο Leeds, δημιουργούν (για να καταπολεμήσουν την ανία της μικρής τους πόλης, όπως δηλώνουν) τους Hood, μια μπάντα που για 15 περίπου χρόνια πειραματίζεται ακροβατώντας ανάμεσα στην lo-fi pop και το post-rock, την electronica και το hip-hop, κυκλοφορώντας 9 δίσκους και 17 singles. Η μπάντα εδώ και καιρό βρίσκεται σε λήθαργο αλλά όλα τα μέλη της είναι ενεργά διατηρώντας προσωπικά projects.
Πλέον ηχογραφεί για λογαριασμό της γνωστής hip-hop εταιρίας Anticon (We Know About The Need, Heathens, Eno About The Need, Remixes). Ως Bracken έχει κατασταλάξει σε ένα συνδυασμό οργανικών ήχων με συμπαγή ηλεκτρονικό υπόβαθρο. Οι μελαγχολικές μελωδίες εναλλάσονται με hip-hop και dub περάσματα, ενώ η ατμόσφαιρα που σταδιακά χτίζεται διαταράσσεται από βίαιες εξάρσεις θορύβου.


Links:



Chapelier Fou


Ο Louis Warynski (Chapelier Fou) αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα ανερχόμενα ονόματα της γαλλικής ανεξάρτητης σκηνής. Αρχικά σπούδασε κλασική μουσική και βιολί στο Metz, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι η μουσική μπορεί να προσφέρει πολλές περισσότερες δυνατότητες αναμιγνύοντας διάφορα είδη μεταξύ τους.
Πειραματίζεται λοιπόν με την ηλεκτρονική μουσική χωρίς όμως να αποστασιοποιείται από τον κλασσικό μινιμαλισμό.Οι σπουδές του στο βιολί αξιοποιούνται υπέροχα και συνδιάζονται με ρυθμικούς προγραμματισμούς και samples συνθέτοντας μια ξεχωριστή, μελωδική αλλά και σχιζοφρενική electronica.
Οι κυκλοφορίες του στην Ici d'ailleurs, 3 ep (Darling, darling, darling..., Scandale!, Al Abama) και ένα album (613) αντικατοπτρίζουν απόλυτα αυτή τη μίξη ηλεκτρονικής και κλασικής μουσικής, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα κινηματογραφική, μελαγχολική, νοσταλγική.

Links:


Manyfingers


Ο Chris Cole (Manyfingers) αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες της νέας σκηνής του θρυλικού Bristol. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με διάφορες μπάντες (Movietone, Crescent, Soeza, Third Eye Foundation) παίζοντας ντραμς, που είναι και το βασικό του όργανο. Ωστόσο, επειδή είχε κορεστεί με το να προσθέτει ρυθμό στη μουσική άλλων ανθρώπων, όπως ο ίδιος δηλώνει, άρχισε να γράφει τις δικές του συνθέσεις και να πειραματίζεται με νέα όργανα.
Στα 2 album που έχει κυκλοφορήσει ως τώρα, Manyfingers (Moteer records, 2004) και Our Worn Shadow (Acuarela, 2006) χρησιμοποιεί ντραμς, κιθάρα, τσέλο, βιμπράφωνο, ξυλόφωνο, ακορντεόν, sampler, αποτελώντας τον απόλυτο ορισμό της έννοιας ''one man band''. Ξεκινώντας με μια απλή μελωδία χτίζει σιγά σιγά τη μουσική του προσθέτοντας ένα ένα τα όργανα, ώστε στο τέλος να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι η όλη σύνθεση προέρχεται από μια πλήρη μπάντα.
Ο ήχος του απόλυτα κινηματογραφικός και ορχηστρικός κάπου ανάμεσα στο post-rock, την electronica και την modern classical μουσική, θυμίζοντας όπως και ο ιδιος λέει Philip Glass, Steve Reich και Moondog.

Link:


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ


Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα τηρηθεί αυστηρά
20.15 Matt Elliott
21.15 Bracken
22.00 Chapelier Fou
22.45 Manyfingers
23.30 Third Eye Foundation 

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 18 ευρώ, ταμείο 23 ευρώ.
Η προπώληση στη Θεσσαλονίκη γίνεται από τα παρακάτω δισκοπωλεία: Λωτός, Metropolis, Stereodisc.

Facebook event
http://www.facebook.com/event.php?eid=213625805347695
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail:
goddyp@gmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/