Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

The Afghan Whigs: έρχονται το Μάιο!

Οι Afghan Whigs για μια και μοναδική συναυλία στην Αθήνα!

Οι Afghan Whigs για μια και μοναδική συναυλία στην Αθήνα!

Η είδηση της επανένωσής τους πριν από λίγους μήνες προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και η πρώτη περιοδεία τους μετά από μια δεκαετία συμπληρώνεται διαρκώς από νέες ημερομηνίες σε Ευρώπη και Αμερική, στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και τους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους. Όλοι θέλουν να υποδεχτούν το κορυφαίο αμερικάνικο συγκρότημα των 90ς και το ελληνικό κοινό θα έχει την τύχη να τους απολαύσει σε μια από τις πρώτες συναυλίες της περιοδείας: μία ημέρα μετά την εμφάνισή τους ωςheadliners στο I'll Be Your Mirror του περίφημου ATP στο Λονδίνο και δύο ημέρες πριν την επίσηςheadlining εμφάνισή τους μπροστά στις δεκάδες χιλιάδες κοινού του τεράστιου φεστιβάλ Primavera, οιAfghan Whigs θα εμφανιστούν στην Αθήνα για μια και μοναδική συναυλία στις 29 Μαϊου στο Vox (Ιερά Οδός 16, Γκάζι).

Ο ξεχωριστός Greg Dulli και η παρέα του ήταν το συγκρότημα που κατάφερε να δώσει μια διαφορετική χροιά στα μουσικά 90ς. Όταν το grunge σάρωνε τα πάντα στις αρχές της δεκαετίας, οι Afghan Whigsπρότειναν μια εκδοχή της rock φόρμας που εμπλουτιζόταν από την soul. Ο Dulli, με την σαγηνευτική φωνή, την χαρακτηριστική cool ερμηνεία και τα τραγούδια για τους βουτηγμένους στο αλκοόλ έρωτές του, έγινε ο άλλος αγαπημένος καταραμένος τύπος του MTV, την εποχή που το MTV ήταν τα πάντα. Ταvideos των “Debonair” και “Gentlemen” είναι από τα πιο χαρακτηριστικά και πολυπαιγμένα της εποχής.

Από τις rock μπάντες που υπέγραψαν σε πολυεθνική εκείνη την εποχή, οι Afghan Whigs είναι από τις ελάχιστες που κατάφεραν να μην αλλοιωθούν και να ακολουθήσουν την πορεία που οι ίδιοι επιθυμούσαν κατά τη διάρκεια ολόκληρης της δεκαετίας, με τους συνολικά 6 στούντιο δίσκους τους στην Sub Pop, την Elektra και την Capitol. Η φήμη τους γιγαντωνόταν ακόμα περισσότερο χάρη στις ξέφρενες συναυλίες τους, οι οποίες ήταν με μια λέξη επικές.

Μετά την διάλυσή τους το 2001, ο Dulli συνέχισε την επιτυχημένη καριέρα του με τους Twilight Singers αλλά και τους Gutter Twins (μαζί με τον έτερο καταραμένο ήρωα των 90ς Mark Lanegan). Το ελληνικό κοινό τον λατρεύει, γι'αυτό και μας έχει επισκεφθεί και με τα δύο αυτά σχήματα. Αυτές οι εμφανίσεις όμως δεν συγκρίνονται με την συναυλιακή επιστροφή των Afghan Whigs, που, πολύ απλά, είναι το κορυφαίο rock γεγονός της χρονιάς για την Αθήνα!

Λόγω της χωρητικότητας του συναυλιακού χώρου, τα εισιτήρια είναι περιορισμένα.


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

100 εισιτήρια πωλούνται ήδη προς 25 Ευρώ αποκλειστικά στο www.ticketarena.gr
Από την Δευτέρα 26 Μαρτίου, τα εισιτήρια θα κοστίζουν 29 Ευρώ και θα πωλούνται στο Tickethouse, τα Public και το www.ticketarena.gr
Την ημέρα της συναυλίας, θα πωλούνται μόνο από το ταμείο του συναυλιακού χώρου προς 33 Ευρώ.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Πληροφορίες: 210 9611118 και www.detoxevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/