Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

The KVB Live @ Coo cafe bar



Η ομάδα Melotron και η ομάδα Coo παρουσιάζουν τους The KVB, ένα διμελές μουσικό σχήμα της ανεξάρτητης βρεταννικής σκηνής, που μας επισκέπτονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, για να πραγματοποιήσουν μία ζωντανή εμφάνιση στο Coo cafe bar basement την Πέμπτη 5 Απριλίου.


Οι KVB είναι το project του Klaus Von Barrel. Λίγο καιρό μετά την σύστασή τους στο Southampton (UK), το 2010, οι The KVB κυκλοφόρησαν σε περιορισμένα αντίτυπα, μια κασέτα με τίτλο ‘The Black Sun’ (FLA records, USA) η οποία άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Το 2011 και με βάση το Λονδίνο πια, ακολούθησε μια σειρά απο κυκλοφορίες που απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές, μια εκ των οποίων και ένα 10¨ βινύλιο EP (‘Into the night’/ Downwards records). Αυτό σήμανε και την προσθήκη ενός δεύτερου μέλους στο project, την Kat στα synths όπου και επακολούθησε το πρώτο live στο Λονδίνο μαζί με την Ela Orleans. To 2012 επέφερε και την κυκλοφορία του πρώτου τους LP ‘Always Then’ (Clan Destine Records).

Οι ήχοι του σχήματος χαρακτηρίζονται απο μια υπόγεια σκοτεινότητα στα φωνητικά σε συνδυασμό με δυνατούς ήχους synth που παραπέμπoυν έντονα σε Joy Division, δυνατό παράδειγμα των παραπάνω το κομμάτι ‘Into the Night’. Έχουν προσδιοριστεί ανα καιρούς ώς ένα συνδυασμό και μια συγχώνευση των Cabaret Voltaire, Joy Division και Jesus and Mary Chain.


Ώρα έναρξης : 22.30 (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προταιρεότητας)
Τιμή εισόδου : 10€ με μπύρα

Links

thekvb.bandcamp.com
thekvb.tumblr.com


Melotron:
twitter.com/melotronlive
flickr
facebook

Coo Cafe/Bar
Βασιλέως Ηρακλείου 4, Πλατεία Χρηματιστηρίου
T: 2311 274752
E: coobarcafe@gmail.com
facebook.com/pages/COO-CafeBar

Χορηγοι επικοινωνίας
rodonfm.net
cooradio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/