Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Sic Alps Live @ Coo Cafe Bar



Η ομάδα Melotron και η ομάδα Coo παρουσιάζουν τους Sic Alps , ένα τριμελές μουσικό σχήμα της ανεξάρτητης αμερικάνικης ψυχεδελικής ροκ σκηνής, που μας επισκέπτονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, για να πραγματοποιήσουν μία ζωντανή εμφάνιση στο Coo cafe bar basement το Σάββατο 21 Απριλίου.

Οι Sic Alps θεωρούνται οι υπεύθυνοι της επιστροφής του νέου lo-fi ρομαντισμού στην underground rock πραγματικότητα και εμφανίστηκαν σαν φυσικό αντιδραστικό αντανακλαστικό στην υπερφίαλη και αποστειρωμένη σύγχρονη μουσική τάση. Μέσα από τα 7 χρόνια παρουσίας τους και τα πολυάριθμα LP’s και EP’s τους, αναδείχθηκαν σε ένα από τα σημαντικότερα φαινόμενα της σύγχρονης εναλλακτικής δισκογραφίας.
Στις αρχές του 2004, το ντουέτο των Mike Donovan και Adam Stonehouse αρχίζει να συνθέτει το υλικό του με μια σαφώς αντιεμπορική διάθεση, νοσταλγώντας τόσο τον ακατέργαστο lo-fi ήχο των πιο σπουδαίων indie συγκροτημάτων των 90s όσο και την εμμονή στο ισχυρό songwriting και την αθωότητα των μεγάλων garage σχημάτων των 60s, σχηματοποιώντας έτσι το ιδιαίτερο στυλ τους που κινείται ανάμεσα στον ρομαντισμό των Pavement και την νοσταλγική ψυχεδελική garage . Το ιδιαίτερο μουσικό στυλ και η ανέμελη αισθητική τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας μουσικής κοινότητας, με το ντουέτο να τροφοδοτεί το κοινό του (μέσω πολλών σημαντικών ανεξάρτητων δισκογραφικών εταιρειών) με υλικό σε απίστευτους ρυθμούς, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την δημοτικότητά του.
H ποπ ευαισθησία τους και το αταξινόμητο ευρύ ύφος των Sic Alps καθιερώθηκε στις καρδιές των οπαδών τους με ρυθμούς που ξεπερνούσαν τις δυνατότητες του Τύπου και άφησαν το ξεχωριστό τους σημάδι σε μια ολόκληρη γενιά νέων μουσικών, ανοίγωντας τον δρόμο για την επιστροφή της ωμής αγνής ροκ διάθεσης και της καλής κιθαριστικής μουσικής σύνθεσης. Με την φήμη μιας πραγματικά συναρπαστικής live μπάντας να τους ακολουθεί και με την βοήθεια των Noelvon Harmonson (Comets on Fire), Tim Hellman και Douglas Armour, οι μοναδικοί Sic Alps θα επισκεφθούν τη χώρα μας για τρεις εμφανίσεις στις 19, 20 και 21 Απριλίου, στην Αθήνα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.


Ώρα έναρξης : 22.00 (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προταιρεότητας)
Τιμή εισόδου : 10ε



Links

sicalps.com


Melotron:
twitter.com/melotronlive
flickr
facebook

Coo Cafe/Bar
Βασιλέως Ηρακλείου 4, Πλατεία Χρηματιστηρίου
T: 2311 274752
E: coobarcafe@gmail.com
facebook.com/pages/COO-CafeBar

Χορηγοι επικοινωνίας
rodonfm.net
cooradio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/