Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Reworks 2012





REWORKS FESTIVAL 2012
 INTERNATIONAL MUSIC FESTIVAL

21.22.23 _Σεπτεμβρίου 2012
@ Θεσσαλονίκη
Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης
και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας

Reworks. Το φεστιβάλ που προσκαλεί τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής κουλτούρας, αναδεικνύει τα ανερχόμενα ταλέντα της εγχώριας  μουσικής σκηνής και ακολουθεί τα trends της εποχής, είναι εδώ. Έπειτα από επτά χρόνια σταθερής πορείας, καθιστώντας την Θεσσαλονίκη σημείο συνάντησης των φίλων της μουσικής από όλη την χώρα και το εξωτερικό και με φετινές παρουσιάσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο, Λυών, Κολωνία, Σκόπια και Αθήνα, η 8η έκδοση του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Reworks, θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Μια μουσική γιορτή για όλους που προσδοκά και φέτος να δώσει χαμόγελο και χαρά στο κοινό. Για πρώτη φορά το φεστιβάλ επεκτείνεται από δύο σε τρεις ημέρες, φιλοξενώντας εκτός από την μουσική και ομιλίες – εργαστήρια με θέμα την μουσική. Επίσης, για πρώτη φορά το Reworks θα λάβει χώρα σε περισσότερους από έναν χώρους, εντάσσοντας ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης μέσα σε αυτή την γιορτή.   

Με την οικονομική κρίση να “χτυπά” και τον πολιτισμό, το Reworks συνεχίζει να είναι παρών και να αποτελεί το μοναδικό μουσικό γεγονός που διατηρεί την Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη, με συνέπεια, βραβεύσεις και συνεχείς παρουσιάσεις όλα αυτά τα χρόνια. Το Reworks είναι το μοναδικό Ελληνικό φεστιβάλ το οποίο βραβεύεται σταθερά εδώ και πέντε χρόνια στα δέκα καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον Βρετανικό οδηγό Resident Advisor.

Με μήνυμά του για φέτος το “We define our future”, καλεί το κοινό να αντισταθεί στη μιζέρια της εποχής και προσκαλεί τους καλλιτέχνες και το κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να “ορίσουν” το δικό τους μέλλον, χωρίς αδράνεια και στασιμότητα.

Line up και ειδικά projects

Και φέτος το Reworks θα προβάλλει πρωτοποριακές μουσικές τάσεις και νέες πολιτιστικές ιδέες, παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, όπως το παιδί- θαύμα Nicolas Jaar από την Νέα Υόρκη, αγαπητός - όσο λίγοι - στην χώρα μας, αλλά και τους PanPot, τους καλλιτέχνες από το Βερολίνο που έκαναν μεγάλη επιτυχία με το “Back to Backcompilation τους μέσα στο 2012 και θα παρουσιάσουν στο Reworks ένα πλούσιο σετ γεμάτο techno ρυθμούς.

Ο Sebastien Tellier είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της διεθνούς pop μουσικής σκηνής και θα εμφανιστεί στο Reworks 2012. Ο Παριζιάνος συνθέτης - σύμβολο της νέας Γαλλικής pop, θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ αλλά και τις μεγάλες του επιτυχίες το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο Μύλο.

To Reworks προσκαλεί και μια από τις σημαντικότερες μορφές της ηλεκτρονικής σκηνής τα τελευταία χρόνια, τον Marcel Dettmann. Από τους πρωτεργάτες της αναβίωσης της Γερμανικής Techno σκηνής και resident dj του Berghain στο Βερολίνο, ο Dettmann μέσω των παραγωγών του στην Ostgut Ton και στη δική του Marcel Dettmann έχει κυκλοφορήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά singles του χώρου, ενώ κυκλοφόρησε κι ένα από τα καλύτερα dj compilations της χρονιάς, το “Conducted” στην Music Man. Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μερικά από τα πιο καταξιωμένα ονόματα της χρονιάς, όπως τους Αμερικανούς Maceo Plex & Soul Clap, τους Ιταλούς Tale of Us, τους Γάλλους Benoit & Sergio και τον Daniel Bortz.

Η ελληνική σκηνή εμπλουτίζεται από με ένα καυτό σχήμα που απασχόλησε όσο λίγα τον διεθνή τύπο. Ο λόγος για τους Keep Shelly in Athens, οι οποίοι θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Οι Baby Guru, είναι ένα από τα ονόματα της χρονιάς που θα παρουσιάσουν τον δικό τους ήχο αλλά και οι Roosevelt, που είναι η “αποκάλυψη” για πολλούς, του φετινού c-o pop. Τέλος, ο Dreamachinery από τη Θεσσαλονίκη, οι Vaso & Darko από τα Σκόπια αλλά και οι Darktom και George Adi θα εμφανιστούν στο Reworks. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το φεστιβάλ αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα παρουσίασης νέων και πρωτοπόρων Ελλήνων καλλιτεχνών που θα έχουν την δυνατότητα να προβάλλουν το έργο τους στο κοινό της χώρας.

Τα ονόματα του Reworks 2012 είναι:  

Sebastien Tellier (Γαλλία)

Nicolas Jaar live band (Η.Π.Α)

Maceo Plex (Η.Π.Α)

Tale of Us (Ιταλία)

Soul Clap (Η.Π.Α)

Benoit & Sergio live (Γαλλία)

Daniel Bortz (Γερμανία)

Tennis (Ιταλία)

Marcel Dettmann (Γερμανία)

Pan – Pot (Γερμανία)

Keep Shelly in Athens (Ελλάδα)

Baby Guru (Ελλάδα)

Roosevelt (Η.Π.Α.)

Vaso & Darko (Σκόπια)

Dreamachinery (Ελλάδα)  

Darktom (Ελλάδα)

George Adi (Ελλάδα)  

And.id Live (Ελλάδα)

Ison / Actor One (Ελλάδα)

Nikola Gala (Ελλάδα)


Χώροι διεξαγωγής του Reworks Festival 2012:

Παρασκευή 21.9.2012 _ Κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης (tba)
Σάββατο 22.9.2012 _ Πολυχώρος Μύλος _ Αγ. Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη
Κυριακή 23.9.2012 _ THE MET HOTEL Rooftop _ 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη
Προπώληση εισιτηρίων:
Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας on line από την ιστοσελίδα www.tickethour.com

Τιμές εισιτηρίων: 
  
Εισιτήριο διημέρου (22 & 23.9.2012): 40 ευρώ (περιορισμένος αριθμός _300 εισιτήρια)

Μονοήμερο εισιτήριο Σαββάτου 22.9.2012 _Μύλος: 25 ευρώ προπώληση _
30 ευρώ ταμείο

Μονοήμερο εισιτήριο Κυριακής 23.9.2012_ THE MET HOTEL Rooftop: 20 ευρώ (περιορισμένος αριθμός _300 εισιτήρια)

Χορηγοί:

REDBULL MUSIC ACADEMY _ HAVANA CLUB  _ HEINEKEN _
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Υποστηρικτές:

Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ _ THESSALONIKI 2014 _ GARAGE CLOTHING _ MUSIC LX _ INITIATIVE MUSIC _ TIGER STORES

Χορηγοί Επικοινωνίας:  
MAD TV _ BEST RADIO 92,6 _ EN LEYKO 87,7 _ REPUBLIC 100,3 _
RESIDENTADVISOR.NET _ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ_  ΕΠΙΛΟΓΕΣ _ SOUL MAG._
OZON MAG. _BISCOTTO MAG. _ BISCOTTO.GR_ MYCAMPUS.GR _  
REFRESH MAG. _ NEWSBOMB.GR _ POPROCK.GR _  E-RADIO.GR _ CLUBBER.GR_ SOUNDWALL.IT _ SUNSHINE WEB RADIO _ AKROAMA 97,8 FM _ RODON 95,5 FM_ XANTHI RADIO DEE JAY 90,6 FM_ LEGEND 100,6 FM_
MOJO RADIO 107,7 FM_  VIBE 95,4 FM _POWER 100,2 FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/