Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

New Album : Baby Trio - Urban Jazz



 Κυκλοφορεί Τετάρτη 10 Οκτωβρίου απο την  Puzzlemusik
Το δεύτερο full άλμπουμ του Γιώργου Κοντραφούρη με το Baby Trio κυκλοφορεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου.
Συμμετέχουν οι: Dean Bowman (φωνή), Αντώνης Ανδρέου (τρομπόνι) και Άγγελος Πολυχρόνου (κρουστά).

Το στοίχημα που έβαλε ο Γιώργος Κοντραφούρης πριν λίγα χρόνια (όταν άφησε στην άκρη το πιάνο χάρην του organ) έχει κερδιθεί. Το Baby Trio έχει προσωπική γλώσσα, τόλμη, ενέργεια και … ακαταμάχητο groove!
Κυρίως όμως το Baby Trio εξελίσσεται. Το Urban Jazz παίρνει την σκυτάλη από το προ τριετίας ντεμπούτο The Main Course που έθεσε της βάσεις για τον ήχο του τρίο και τον διευρύνει σημαντικά.
Τα κρουστά του Άγγελου Πολυχρόνου χρωματίζουν και συμπληρώνουν ιδανικά το ήδη απολαυστικό groove του Baby Trio. Ο Αντώνης Ανδρέου έχει εξελιχτεί στο καλύτερο τρομπόνι της γενιάς του. Με το εκφραστικό του παίξιμο μας ξεσηκώνει, ήδη από το εναρκτήριο – και ομότιτλο του άλμπουμ – «Urban Jazz», ενώ απογειώνει και τα υπόλοιπα κομμάτια στα οποία συμμετέχει.
Είναι η πρώτη φορά που δύο τραγούδια συμπεριλαμβάνονται σε άλμπουμ του Baby Trio. Εκλεκτός καλεσμένος σε αυτά, ο Dean Bowman, μορφή της Νεοϋορκέζικης jazz/funk σκηνής (κυρίως λόγω της παλαιότερης συμμετοχής του στους Screaming Headless Torsos) τραγουδά στο «Jazz is…» (δική του σύνθεση) και στο «The Messenger-for McCoy Tyner» (σύνθεση Γιώργος Κοντραφούρης / Κωστής Χριστοδούλου). Στα ίδια αυτά τραγούδια κιθάρα παίζει το παλαιότερο μέλος του Baby Trio, ο Αλέξανδρος Βήχος.
Ο Κοντραφούρης ναι μεν, αφοσιώθηκε στο organ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι … ξέχασε την πρώτη του αγάπη – το πιάνο. Το καταιγιστικό «Prelude from a far Asteroid» σε κολλάει στον τοίχο, χωρίς να σου αφήνει περιθώρια αντίδρασης. Εκτός από το προαναφερθέν σύντομο σόλο πιάνο, ο Κοντραφούρης παίζει πιάνο και σε ακόμη ένα κομμάτι του άλμπουμ («Undercover»).


Όλα αυτά τα καινούργια συστατικά του ήχου τους είναι πλήρως αφομοιωμένα και συγκροτούν ένα σύνολο που ενώ είναι πολυποίκιλο καταφέρνει με ένα μαγικό τρόπο να είναι και ομοιογενές! Το Baby Trio – που ήδη μετρά πέντε χρόνια ζωής και το τέταρτο του line-up – δείχνει να βρίσκεται στην δημιουργικότερη στιγμή του.
Ο Γιώργος Κοντραφούρης αναφέρει σχετικά: «Ο Βασίλης Ποδαράς έχει γίνει ένας από τους πιο ολοκληρωμένους ντράμερ τώρα που πλησιάζει τα 25 και ο Κωνσταντίνος Στουραΐτης (κιθάρα) ξεκινάει την διαδρομή του στα 20 με τις καλύτερες προδιαγραφές και εξαιρετική ωριμότητα για την ηλικία του. Όσο για μένα η πρόκληση και η φρεσκάδα που παίρνω δεν περιγράφεται. Το Urban Jazz βγήκε από την ζωή στην πόλη και από όλα τα ερεθίσματα που δίνει. Δημιουργήθηκε στις live εμφανίσεις και πήρε υπόσταση από όλα τα ακούσματα γύρω μας .Οι καλεσμένοι μας είναι καλλιτέχνες που θέλαμε να παίξουμε μαζί και μας έδωσαν περισσότερη ενέργεια και κατεύθυνση για το concept. Η γέννηση και η διαδρομή μέχρι την υλοποίηση του άλμπουμ ήταν εντελώς καθαρτική και καταλυτική για μας στην δύσκολη και σκοτεινή περίοδο που διανύουμε. Η μουσική είναι πάντα εκεί για όλους μας.»

Το Baby Trio έχει ήδη αρχίσει τις φθινοπωρινές live εμφανίσεις του με αφορμή την κυκλοφορία του Urban Jazz. Πληροφορίες για την κάθε εμφάνιση θα ανακοινώνονται εγκαίρως.

Το Urban Jazz ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 2012, στο N.U.R.V. studio με ηχολήπτη τον Γιώργο Αλαμάρα. Εξαιρούνται τα «Jazz is» και «The Messenger-for McCoy Tyner» που είναι λίγο παλαιότερες ηχογραφήσεις και έγιναν στο στούντιο ARTRACKS με ηχολήπτες τους Γιώργο Πρινιωτάκη και Αλέξη Μπόλπαση.
Μίξη: Γιώργος Αλαμάρας
Mastering: Γιώργος Αλαμάρας
Παραγωγή: Baby Trio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/