Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Tales of Murder and Dust Live @ Eightball


Σε μια μουσική συγκυρία όπου η πεσσιμιστική στατικότητα των Velvet Underground συνάντησε την γοτθική δραματικότητα του spaghetti western τοπίου των Wall of Voodoo, το σεξτέτο των Tales of Murder and Dust εφηύρε την δική του εκδοχή πάνω στην κιθαριστική psych-pop μελαγχολία.

Δημιουργημένοι στο μακρινό Άαρχους της Δανίας, κατάφεραν να συντονιστούν με τον ανανεωμένο ήχο της νωχελικής ψυχεδέλειας των Velvet Underground και 13th Floor Elevators (όπως την γνωρίσαμε από τους Black Angels, Blue Angel Lounge κα), εμπλουτίζοντας τον αιθέριο shoegazey ήχο τους με τους raga-like μελωδικούς τονισμούς του σιτάρ και τις μεσμερικές John Cale μονοτονίες του βιολιού.
Ο μοναδικός τους ήχος καταφέρνει να συνδέσει με τρόπο μοναδικό και σύγχρονο περιοχές του neo-psych φάσματος που έστεκαν μέχρι σήμερα αγεφύρωτες: πότε ομαλός και πότε χειμαρρώδης, συνθέτει την αμερικάνικη guitar oriented psych-pop και κινηματογραφική μουσική με την ανατολικότροπη ηχητική εξερεύνηση των 70s κάτω από μια μυστικιστική σκανδιναβική αύρα. Με το πρώτο τους full length με τίτλο “Hallucination of Beauty” (σε παραγωγή και κυκλοφορία των ίδιων) να αποτυπώνει τον μουσικό τους στόχο πεντακάθαρα, αναζητούν – όπως και στην μουσική τους – την ομορφιά μέσα στη ροή του χρόνου, δημιουργώντας ένα πλουραλιστικό, φρέσκο και αψεγάδιαστο δίσκο που κοσμεί τις πιο ψαγμένες best of 2012 λίστες συντακτών.
Οι You Trip Me Up, Μelotron και Catch The Soap Productions υποδέχονται τους Tales of Murder and Dust – το νέο μεγάλο όνομα του neopsychedelic ήχου – για 3 εμφανίσεις σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στις 7,8 και 9 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

Οι Sick Boys Connection δημιουργήθηκαν το 2008 με κοινή μουσική βάση την επανάληψη και επιρροές από Jesus and Mary Chain,Wooden Shjips,Appliance,Spacemen 3 κ.α.
Τα μέλη τους κατοικούν σε τρεις διαφορετικές πόλεις Λονδίνο,Πειραιά και Θεσσαλονίκη και φτιάχνουν μουσική ηχογραφώντας μερικώς σε στούντιο ή στο σπίτι συνήθως από απόσταση χρησιμοποιώντας το ίντερνετ για ανταλλαγή ιδεών και αρχείων.

Τιμή Εισιτηρίου
10 Ευρώ περιορισμένου αριθμού e-tickets | 13 Ευρώ Προπώληση | 15 Ευρώ Ταμείο

Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων (50) http://talesofmurder.eventbrite.com/#
Προπώληση εισιτηρίων στα δισκοπωλεία Λωτός, Stereodisc και Noise.


Links
http://talesofmurderanddust.net
http://talesofmurderanddust.bandcamp.com
http://facebook.com/talesonline
http://soundcloud.com/talesofmurderanddust

Sick Boys Connection
http://soundcloud.com/sick-boys-connection
https://www.facebook.com/pages/Sick-Boys-Connection/94607408155

Eightball Live Stage
http://www.eightballclub.gr/
https://www.facebook.com/groups/56888455026

Melotron
https://twitter.com/melotronlive
http://www.flickr.com/photos/melotronlive
https://www.facebook.com/pages/melotronproductions/164789252821

Χορηγοί επικοινωνίας
http://www.rodonfm.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/