Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Live : Umberto + Denial of Service


Umberto (Rock Action, Not Not Fun, Us)
+
Denial of Service (Gr)


Live στη Μαύρη Τρύπα
Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου

Ο Umberto επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας για τρείς διαδοχικές εμφανίσεις, 28 Φεβρουαρίου, 1 και 2 Μαρτίου σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα προσκεκλημένοι των Melotron Productions, You Trip Me Up και Guerilla Cinematography αντίστοιχα.

 Umberto ονομάζεται το μουσικό alter ego του νεαρού ταλαντούχου καλλιτέχνη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Matt Hill. Παρά το νεαρό της ηλικίας του ήδη έχει καταξιωθεί στη σύγχρονη ανεξάρτητη μουσική σκηνή ως αυθεντία στη δημιουργία soundtrack υποθετικών κινηματογραφικών ταινιών τρόμου/φαντασίας -συνήθως με αναλογικά ηλεκτρονικά μέσα και με μεγάλο εύρος μουσικών επιρροών-. Με αφετηρία το ιδιαίτερο progressive rock των Goblin, την δυστοπική electro του John Carpenter ή ακόμα την italo disco - synth pop, συνέθεσε εώς τώρα τρία άλμπουμ ξαναφερνώντας στο νου μας ιστορικές σκηνές από ταινίες του Dario Argento η ακόμα και το σκοτεινο λευκο ηλεκτρονικο funk της δεκαετίας του 80. 

Το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο “Night has a thousand screams” κυκλοφόρησε στις 20 Νοεμβρίου από την Rock Action records, της οποίας ιδρυτής ειναι ο Stuart Braithwaite, βασικό στέλεχος των Mogwai και μεγάλος φαν κινηματογραφικής μουσικής και συνθετων όπως ο John Carpenter, John Williams, Jerry Goldsmith, Vangelis κα.

Το επόμενο άλμπουμ  του Umberto θα κυκλοφορήσει απο την Not Not Fun τον Φεβρουάριο του 2013 στα πλαίσια της ευρωπαικής του περιοδείας τον Μάρτιο και Απρίλιο. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι ο Umberto είναι μέλος της kraut rock μπάντας Expo '70.

————————————————————————————————————-
Denial Of Service (do-S) είναι το προσωπικό A/V όχημα του x.μάρτη (density-of-state, ex-Cpinalonga, ex-UVA, ex-Ponzi Scheme, ex-Keene).

Εκτός απο την πληθώρα προσωπικών κυκλοφοριών με διάφορα ονόματα σε αρκέτες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες έχει να επιδείξει πολλες συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως Attrition,Extrawelt,Alan Fischer (Hula, Cabaret Voltaire),Spies και με δισκογραφικές εταιρείες οπως η Mute,Poeta Negra κα.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 90 η παρουσία του στα συναυλικα δρώμενα ήταν “διακριτική “ με σημειωτέες εξαιρέσεις τις εμφανίσεις του με τον G.Bandoek στα φεστιβάλ Sync και Reworks και με τους Kris Kylven (UX, EoN Project, Killing Joke) & Mike McGuire (Juno Reactor) στο Μυλο.

Οι αναφορές στους Skinny Puppy, Front242, Portion Control, Kraftwerk και ClockDVA είναι συχνές και η αισθητική των PKD, W.Gibson, N.Spinrad, J.G.Ballard εμφανής εώς καθοριστικη.


Ώρα έναρξης : 22.00
Είσοδος : 8 ευρώ

Links

Umbertopress quotes:


Melotron

Χορηγοί επικοινωνίας
http:/www.breakaplate.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/