Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Mechanimal + Victory Collapse @ Fuzz - Savvato 16/2/13




 Δύο από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της σύγχρονης Ελληνικής σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα live με ιδιαίτερη σημασία. Οι Mechanimal, ένα νέο σχήμα που αποτελείται από έμπειρους μουσικούς και κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα albums της περασμένης χρονιάς – όχι μόνο όσον αφορά στην εγχώρια δισκογραφία, αλλά γενικά – και οι Victory Collapse, μια πραγματική new wave μπάντα του σήμερα, με μια συνεπέστατη πορεία που αγγίζει πλέον τα 10 χρόνια αλλά και με ένα εξαιρετικό ντεμπούτο album μέσα στο 2012, θα εμφανιστούν στο Fuzz Live Music Club, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου.
Οι Mechanimal δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2011 από τον πρωτοπόρο του ελληνικού underground Γιάννη Παπαϊωάννου που, είτε ως μέλος επιδραστικών σχημάτων όπως οι Rehearsed Dreams είτε ως συνιδρυτής της Elfish records είτε ως ION, έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική σκηνή του ηλεκτρονικού και πειραματικού ήχου. Το σχήμα συμπληρώνουν ο performer και φωτογράφος Freddie F., o κιθαρίστας Τάσος Νικογιάννης, πρώην μέλος των Αθηναίων Make Believe, και η visual artist Αγγελική Βρεττού, που έχει την επιμέλεια του οπτικού υλικού το οποίο συνοδεύει τις ζωντανές εμφανίσεις του group.
Ο ήχος τους αποτελεί μια ιδιότυπη μίξη krautrock ρυθμολογίας, techno πειραματισμού και shoegaze κιθαριστικού θορύβου, που λειτουργεί ως υπόβαθρο για τα υποβλητικά θεατρικά φωνητικά του Freddie F. Φανερά επηρεασμένοι από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, οι Mechanimal αποτυπώνουν ηχητικά, στιχουργικά και οπτικά μια ευρωπαϊκή δυστοπία όπου άνθρωποι και μηχανές καλούνται να λειτουργήσουν στα όριά τους.
Ο πρώτος δίσκος των Mechanimal κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2012, από την Inner Ear Records, σε διπλό δεκάιντσο βινύλιο, CD και digital download, ενώ την άνοιξη αναμένεται η κυκλοφορία του και στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσω της Rough Trade Distribution και της V2. Το "Mechanimal" συνάντησε σχεδόν καθολική αποδοχή από κοινό και κριτικούς. Από μεγάλο μέρος του Τύπου χαρακτηρίστηκε ελληνικός δίσκος της χρονιάς, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις συμπεριλήφθηκε στις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς στην παγκόσμια δισκογραφία.
Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση του σχήματος για το 2013, με την οποία ανοίγει ένας κύκλος συναυλιών, σε Αθήνα και άλλες πόλεις, και συμμετοχών σε μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/