Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

FOLLAKZOID + SONNY TOUCH & HONOLULU PHILHARMONIC | EIGHTBALL | WED 30-10

Αθηνα, 28/10, Six Dogs Θεσσαλονική, 30/10, Eightball

Πρωτόλειο, μυσταγωγικό τζαμάρισμα χιλιανικής, παλιομοδίτικης έκστασης αποστάζει βραδυφλεγείς, kraut rock παλινωδίες κομίζοντας έναν από τους καλύτερους δίσκους που έχει να επιδείξει τον εν λόγω ιδίωμα την τρέχουσα περίοδο. Ο λόγος φυσικά για τους Χιλιανούς Follakzoid και τον τελευταίο τους δίσκο, II, που όπως και οι προηγούμενοι δύο, φέρει τη σφραγίδα της νεουορκέζικης Sacred Bones - Moon Duo, Psychic Ills, Crystal Stilts, Zola Jesus μεταξύ άλλων, σπουδαίων ονομάτων που κοσμούν τους καταλόγους της.

“Η φύση πρώτα σε “αποδιοργανώνει” και έπειτα σε “συγχωνεύει” μέσα της, σαν δικό της στοιχείο” υποστήριζε ο F. Coloane – μύθος της Χιλιανικής λογοτεχνίας, δόγμα που φαίνεται να έχει εγγραφεί πλήρως στο συνθετικό dna των νοτιοαμερικάνων space rockers. Οι εργώδεις ανασκαφές τους από το στονερ ροκ, το πανκ μέχρι και το kraut ευδοκίμησαν προσφέροντας ένα μεθυστικό αμάλγαμα μηχανιστικών, οριακά αυτιστικών beats, προορισμένων να ανανεώσουν την πλούσια μοτορική παράδοση που κληροδότησε η γερμανική σχολή των 60'ς - στο άκουσμα των ονομάτων που συνθέτουν την ιστορία της μόνο δέος μπορεί να νιώσει κάνεις.

Η βαρυτική δύναμη της νοτιοαμερικάνικης ηπείρου, που την καθιστά ικανή να συνδιαλέγεται με άλλους κόσμους, χρόνους και διαστάσεις, μένει να αναπαραχθεί λοιπόν οπτικοακουστικά και ζωντανά αυτή τη φορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της 1ης ευρωπαικής περιοδείας των Follakzoid, στις 28 και 30 Οκτωβρίου προσκεκλημένων των Catch The Soap και Melotron – You Trip Me Up αντίστοιχα.

----------------------------------------------------------------------------------

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου “Brain Soup”, ο Sonny Touch και οι Honolulu Philharmonic έρχονται στο Eightball στις 30 Οκτωβρίου. Bastard jazz και desert rock συνθέτουν το ηχητικό puzzle που κινείται ανάµεσα σε
ηλεκτρονικά τοπία και voodoo moods, ισορροπώντας τα samples
µε τον αναλογικό ήχο.
Συναυλίες σε clubs και bars της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, του Βόλου καθώς και συµµετοχές σε Μουσικά Φεστιβάλ της Ελλάδας (Reworks 2011, Ηµέρα Μουσικής 2011 Βόλος) και του εξωτερικού (Fusion Festival Berlin, Panda Theater
Berlin) συνθέτουν το βιογραφικό των ζωντανών εµφανίσεων των Sonny Touch & Honolulu Philharmonic.
Τα lives χαρακτηρίζονται από δυναµικά ξεσπάσµατα, ροµαντισµό, grotesque ατµόσφαιρα και προσεγγίζονται κάθε φορά από τους µουσικούς µε διάθεση εξέλιξης και εισαγωγής νέων στοιχείων.
Οι Sonny Touch & Honolulu Philharmonic παρουσιάζουν στις 30 Οκτωβρίου Eightball το Brain Soup καθώς και ακυκλοφόρητο υλικό.

Sonny Touch – κιθάρες, φωνή
Χρύσανθος Χριστοδούλου – πλήκτρα, samples, electronics
∆ηµήτρης ∆αλέζης – τροµπέτα, κρουστά, φυσαρµόνικα
Βάχρας – µπάσο
Κωνσταντίνος Βελένης – τύµπανα, κρουστά

www.sonnytouch.bandcamp.com/
www.facebook.com/pages/Sonny-Touch/114308338744750

Τιμή Εισιτηρίου : 13 euros

Σημεία Προπώλησης,
- Lotus Record Shop, Σκρα 7
- Tickethouse (Musicland), Μητροπόλεως 102


Χορηγoί Eπικοινωνίας
www.innersound-radio.com
www.rodonfm.net
www.mic.gr
www.breakaplate.com
www.facebook.com/handover.thessaloniki
www.akoo.me
www.i-jukebox.gr
www.lotus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/