Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Electric Litany νέο album - Κυκλοφορεί στις 14 Φεβρουαρίου!‏




Η Inner Ear με χαρά ανακοινώνει την κυκλοφορία του δεύτερου πολυαναμενόμενου album των Electric Litany, με τίτλο “Enduring Days You Will Overcome”. Τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο τους “How To Be A Child And Win The War”, οι Electric Litany επιστρέφουν με ένα μοναδικό album που σίγουρα άξιζε την αναμονή.

Το “Enduring Days You Will Overcome” είναι καρπός μιας δύσκολης και στάσιμης εποχής. Παρόλα αυτά, επιβεβαιώνοντας κάθε λέξη του τίτλου του, είναι η απόδειξη πως η συνειδητή καρτερικότητα της δημιουργίας είναι η λύση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να προχωρήσουμε παρακάτω. Το album ξεπηδάει από τις στάχτες ενός lo-fi κόσμου και διατηρώντας τον λυρισμό και τη χαρακτηριστική «στοιχειωμένη» ατμόσφαιρα των Electric Litany εκφράζει τον έρωτα, την αφοσίωση και την υπομονή που οδηγούν στην ομορφιά, τη δημιουργία και την απελευθέρωση. Ταυτόχρονα καταγράφει τις πρακτικές δυσκολίες και τα καθημερινά προβλήματα διαβίωσης και επιβίωσης όπως τα έζησε το συγκρότημα τα τελευταία 3,5 χρόνια μέχρι την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων αυτού του album.

To 2012 το συγκρότημα ήρθε σε επαφή με τον μυθικό παραγωγό Alan Parsons, ο οποίος αφού άκουσε το How To Be A Child And Win The Warσυμφώνησε να συνεργαστεί μαζί τους. Οι ηχογραφήσεις ήταν περιπετειώδεις και «φιλοξενήθηκαν» σε διάφορα studio στο Λονδίνο, σε ένα studio στην ύπαιθρο της Βόρειας Ουαλίας και στο στούντιο των Κόρε.Ύδρο. στην Κέρκυρα. Το mastering για άλλη μια φορά έγινε στα Abbey Road Studios.

Το “Enduring Days You Will Overcome” κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και digital album από την Inner Ear.


www.electriclitany.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/