Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Νέα Κυκλοφορία : Plastic Flowers - Evergreen





Όσο κι αν ακούγεται περίεργο δύο πλαστικά λουλούδια μπορούν να φέρουν την άνοιξη! Οι Θεσσαλονικείς Plastic Flowers (Γιώργος Σαμαράς και Άγγελος Πασχαλίδης) έχουν ήδη 4 EP και μια διεθνή περιοδεία στο βιογραφικό τους και η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου ντεμπούτου album τους “Evergreen”.

Το “Evergreen” ηχογραφήθηκε σε δύο κασετόφωνα και ένα μπομπινόφωνο μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2013 και ολοκληρώθηκε στην Αγγλία με την συνεργασία του Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλου στην παραγωγή. Χρησιμοποιήθηκαν διάφορα vintage αναλογικά synths, μπόλικα drum machines και φθηνοί ενισχυτές κιθάρας. Dream pop ατμόσφαιρα, lo-fi μελωδίες και στίχοι καθημερινής τρέλας συνθέτουν τον αειθαλή κόσμο του “Evergreen”. Η ευρηματική ποικιλία των ενορχηστρώσεων καθώς και οι συμμετοχές του Νεοϋορκέζου Ed Askew (Love is Above All) και των local heroes Keep Shelly in Athens (Ghosts) κάνουν τα 11 κομμάτια να διαφέρουν μεταξύ τους και να μπορούν άνετα να αυτονομηθούν σαν διαφορετικά singles.

Το “Evergreen” κυκλοφορεί (03/03) σε βινύλιο (με bonus cd) και digital album από την Inner Ear .





Plastic Flowers Bio :
 
Οι Plastic Flowers είναι ένα dream pop ντουέτο απ’ τη Θεσσαλονίκη και δημιουργήθηκαν το 2011 απ’ το Γιώργο Σαμαρά. Την ίδια χρονιά μπήκε στο σχήμα και ο Άγγελος Πασχαλίδης και έτσι έγιναν δύο. Είναι 23 χρονών, ηχογραφούν και κάνουν όλες τις παραγωγές των δίσκων τους μόνοι τους, χρησιμοποιώντας lo-fi εξοπλισμό. Χαρακτηριστικά του ήχου τους είναι η έντονη χρήση κιθάρας και synths μαζί με drum machines και κρουστά.
Απ’ το 2011 έχουν κυκλοφορήσει 4 EP’s μέσω διαφόρων διεθνών label όπως Cakes and Tapes, Manic Pop! Records και Bad Panda. Το ντεμπούτο album τους αναμένεται στις αρχές του 2014 μέσω των Inner Ear και Crash Symbols (USA) σε βινύλιο και κασέτα αντίστοιχα. Για πρώτη φορά περιλαμβάνονται συνεργασίες με άλλα σχήματα όπως Ed Askew (Dragcity) και Keep Shelly in Athens (Cascine).
Στις αρχές του 2012 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συναυλία των Plastic Flowers και ένα χρόνο μετά έλαβε χώρα το πρώτο τους διεθνές tour με συμμετοχή και στο SXSW. Μέσα στο 2013 πραγματοποίησαν και εμφανίσεις με διεθνή acts όπως Bonobo, Still Corners και Blackbird ενώ έπαιξαν και στο Reworks Festival 2013. Στις αρχές του 2014 θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο διεθνές tour τους με συμμετοχή και πάλι στο SXSW του Austin, TX.
Έχουν αποσπάσει θετικά σχόλια από διάφορα διεθνή μέσα που τους έχουν ξεχωρίσει ως μία απ’ τις καλύτερες Ελληνικές μπάντες των τελευταίων ετών.
Ethereal lo-fi pop music” Tom Robinson – BBC Radio 6
Plastic Flowers is one of those bands that give meaning to the internet” Sergio Neves – Vice Magazine
Greek wunderkids Plastic Flowers peddle an expertly judged brand of wistful, melodic hazy pop music” Gareth Ware – DIY
G. Samaras and Anjel Paschalidis have channeled a tangible feeling of escapism into Plastic Flowers” Dan Carson – Line of Best Fit
We’re not in-tune enough with the Mediterranean music scene but if Plastic Flowers tell us anything, it’s that we need to start listening harder” Dayna Evans – Impose Magazine





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/