Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Νέα Κυκλοφορία : Sissi Rada - Pragma



Η Sissi Rada κυκλοφορεί το πρώτο της album, με τίτλο “Pragma”, το Νοέμβριο του 2016.
Η δημιουργία του album διήρκησε 2 χρόνια και αποτελεί την απάντηση στο self released split EP “Personae”, που κυκλοφόρησε το 2013. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Βερολίνο και στην Αθήνα με το μόνιμο συνεργάτη της και παραγωγό, Max Trieder. Ως guest μουσικοί συμμετέχουν καλλιτέχνες, που συνέβαλαν με πολλούς τρόπους στην ταυτότητα της Sissi Rada, όπως οι Camerata Athens Quartet, ο Sergiu Nastaza (σόλο βιολί), ο Niklas Lutterbach (soundscape) και οι Florian Bitzer, Sebastian Meyer και Constanze Trieder (πνευστά).
Ο θεματικός αυτός δίσκος είναι μία προσπάθεια να τονιστεί η ευαισθησία των πραγμάτων που μας περιβάλλουν. Πραγματεύεται την οικουμενική λέξη “πράγμα” και τις διάφορες χρήσεις της και περιεργάζεται τον ψυχικό δεσμό του μοντέρνου ανθρώπου με τα σύμβολα, τους συμβολισμούς και την αναφορικότητα. Η διγλωσσία των στίχων υπογραμμίζει την πολυπολιτισμική κουλτούρα της εποχής και οι κοινές λέξεις τη μονογενή μας ρίζα. Μουσικά, δύσκολα περιγράφει κανείς τον ήχο της Sissi Rada καθώς ποπ, ηλεκτρονικά και κλασικά στοιχεία αναμειγνύονται με μοναδικό τρόπο για να δώσουν ένα εξίσου μοναδικό genre που η ίδια ονομάζει coquettish-classical-electro-doom pop.
 
Κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και digital album από την Inner Ear.
H Sissi Rada θα παρουσιάσει live το "Pragma" στις 17 Δεκεμβρίου στο Six d.o.g.s.
 Bio
Η Sissi Rada γεννήθηκε στην Αθήνα, ζει και εργάζεται στο Βερολίνο.Ξεκίνησε άρπα σε ηλικία 11 ετών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Ευρώπη το 2016 (Bachelor in Music/ Conservatorium van Amsterdam, Master in solistic music/ Hochschule für Musik Detmold, Master in Orchestra/ Universität der Künste Berlin).Από το 2012 συνεργάζεται με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, τον Daniel Barenboim, τον Matthias Pintscher, τη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Εθνική Λυρική Σκηνή.Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο της ΕΡ ηλεκτρονικής μουσικής, με τον τίτλο “Personae” και ξεκίνησε τις συνεργασίες της με τους David August, Kadebostany, Λένα Πλάτωνος, Φοίβο Δεληβοριά και άλλους σύγχρονους δημιουργούς.To 2015 άνοιξε ως support band τις συναυλίες των Deerhoof.Online media σαν το localsuicide.com, το andro.gr και το popaganda.gr την εμπιστεύονται για τα άρθρα της σε όχι βατά μουσικά θέματα και ο ραδιοφωνικός σταθμός Best 92,6 για τα μουσικά κολάζ της.
Το πρώτο της album, "Pragma" θα κυκλοφορήσει στις 25 Νοεμβρίου από την Inner Ear.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/