Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2006

O Alban ‘Snoopy’ Pfisterer live @ Mylos


ALBAN ‘SNOOPY’ PFISTERER

Ο ντράμερ των θρυλικών LOVE για δύο live εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα!!

Θεσσαλονίκη 6/10 CLUB, ΜΥΛΟΣ - Αθήνα (TBC)
Τη συναυλία ανοίγουν οι OLEG CHALY TRIO

Οι LOVE έμειναν στην ιστορία της μουσικής για τον ιδιαίτερο ήχο και τη λυρικότητα των στίχων τους. Μέσα στην Πόλη των Αγγέλων τη δεκαετία του ’60 ενέπνευσαν τους Doors, τον Jimmy Hendrix, τους Led Zeppelin και πολλούς ακόμη που έμελλαν να διαμορφώσουν τη ροκ μουσική. Ο επίλογος των Love γράφτηκε πριν μερικούς μήνες όταν ο εγκέφαλός τους, Arthur Lee, πέθανε από λευχαιμία.

O Alban ‘Snoopy’ Pfisterer, πρώην ντράμερ των Love, αποτελεί μια ιδιαίτερη μορφή: ακολουθώντας ένα φιλοσοφικό lifestyle έζησε ως ένας πραγματικός συλλέκτης εμπειριών και καταστάσεων. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ταξίδεψε στην Ιαπωνία και παρέμεινε για μια περίοδο σε ένα Ζεν μοναστήρι. Αμέσως μετά σπούδασε εκπαιδευτικός στην Γερμανία και στη συνέχεια πήγε στην Ινδία όπου συνάντησε τον Μαχαρίσι Μαχές, γκουρού των Beatles, καθώς και τον Κρισναμούρτι που δίδασκε τότε στην Αγγλία. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 επέστρεψε στις ΗΠΑ ενώ λίγο αργότερα έφυγε για τη Νότιο Αμερική, όπου μέσα από την περιπλάνησή του μπόρεσε να βρει τα στοιχεία που τον εξέφραζαν, δίνοντας βάση στο μουσικό όργανο Quattro.

Αυτή τη στιγμή ο ‘Snoopy’ ασχολείται με την ανάπτυξη του εσωτερικού κόσμου μέσω υγιεινής διατροφής, αποτοξίνωσης, μυστικιστικών χορών και σκακιστικής απασχόλησης. Τώρα, στα εξήντα του χρόνια, έρχεται στην Ελλάδα για να δώσει δύο συναυλίες, στις οποίες θα πλαισιωθεί από Έλληνες μουσικούς (Γιώργος Πεντζίκης, Λάκης Τζήμκας, Ευθύμης Τσακίρης, Νίκος Τουρμπής, Θανάσης Κλέωπας). Οι εμφανίσεις του αυτές θα περιλαμβάνουν τόσο μεγάλες επιτυχίες των LOVE όσο και ethnic/latin υλικό από την πρώτη του προσωπική δουλειά «H.O.M.E.», που κυκλοφορεί σε λίγο και θα διανεμηθεί αποκλειστικά μέσα στο χώρο της συναυλίας.

Ώρα: 9:30μ.μ.
Τιμή εισιτηρίων: € 12
Προπώληση: Λωτός (Σκρα 7), Rolling Under (Ιωάννου Μιχαήλ 6), Musicland (Μητροπόλεως 102), Stereodisc (Αριστοτέλους 4), Metropolis (Τσιμισκή 33), Tickethouse (Εθνικής Αμύνης 20), ΜΥΛΟΣ (Ανδρέου Γεωργίου 56)

Διοργάνωση www.melissamusic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/