Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

3 νέες κυκλοφορίες σε 7ιντσα βινύλια από την Inner Ear‏





Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του επιτυχημένου ομώνυμου ντεμπούτου τους οι Mechanimal επιστρέφουν με ένα 7ιντσο single το οποίο προετοιμάζει το έδαφος για το δεύτερο album τους.

Τα δύο κομμάτια ηχογραφήθηκαν το καλοκαίρι του 2013  στο στούντιο των Mechanimal στην Καισαριανή και εκφράζουν προσωπικές εμπειρίες που όμως αγγίζουν ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονης καθημερινότητας. Το “Obscure” μιλάει για όλες εκείνες τις καλά κρυμμένες πληροφορίες που τρέχουν στις φλέβες μας, κάποιες από αυτές χωρίς τη θέλησή μας, ενώ το “The Last Summer” είναι μια μελαγχολική μπαλάντα που περιγράφει το τέλος μιας ψεύτικης εποχής όταν συνειδητοποιεί κανείς ότι ίσως να μην είμαστε τίποτα περισσότερο από την ανάμνηση μιας πληγωμένης μηχανής.

Το mastering έκανε ο Coti K. Το εξώφυλλο προέρχεται από οπτικό υλικό της visual artist του συγκροτήματος, Αγγελικής Βρεττού. Το βίντεο για το κομμάτι "Obscure" σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καράμπελας, μέλος της δημιουργικής ομάδας Les Yper Yper.
 www.mechanimal.gr 
 
 
 

Από το 2011 oι Melt Mountain ψάχνουν όλα τα βουνά για να βρουν μουσική. Η βασική τους ασχολία είναι να μαζεύουν πέτρες, να τις βάζουν δίπλα δίπλα και να βλέπουν οράματα. Έχουν πάντα στη σκέψη τους ανθρώπους που υποφέρουν και απελπίζονται και κοινωνίες που γεννιούνται και πεθαίνουν.

Αυτό το ΕΡ είναι ένα απόσπασμα της παραπάνω ασχολίας. Θα μπορούσε να είναι μια ειρωνική περιγραφή της Ελπίδας (Ends), της Ματαιοδοξίας (Golden Booms and More Hopes), της Μελαγχολίας (Juvenile Blues) και της Επιμονής (Try).

      Ηχογραφήθηκε τον Ιούλιο του 2013 σε μπομπίνα από τον Γιάννη Βούλγαρη.






Oι Fever Kids είναι η Σtella και ο Αλέξης. Ξεκίνησαν να γράφουν μουσική μαζί το 2011.
Σε home recording studio, δημιουργήθηκε ένας ήχος που κινείται ανάμεσα σε καθαρή pop και electro, με καλά κρυμμένα στοιχεία disco.

Η πρώτη τους επίσημη δισκογραφική δουλειά κυκλοφορεί από την Inner Ear σε ένα 7ιντσο βινύλιο με τα κομμάτια “Holding Grass” (Α side) και “Peter, Debbie, Mary” (B side), σε παραγωγή Fever Kids. Additional mixing & mastering by NTEIBINT.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γυμνή Νύχτα # 422 - 15/08/2023

https://www.mixcloud.com/rodonfm/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-422-15082023/